Jaki przenośny mikrofon / głośnik do wideokonferencji w domu

Forum Technologiczne
Odpowiedz
30.12.2025 14:03
1
odpowiedz
Misiaty
200
Śmierdzący Tchórz

Jaki przenośny mikrofon / głośnik do wideokonferencji w domu

Piszę tutaj ponieważ kilka lat temu doradziliście mi zakup słuchawek Bose NC 700 do prowadzenia wideokonferencji i był to strzał w dziesiątkę. Do dzisiaj pracują idealnie. Natomiast mam takie przemyślenie, że spędzanie kilku godzin dziennie w słuchawkach jest niewygodne.

Dlatego szukam czegoś w stylu krążka Jabry - czyli przenośnego głośniko-mikrofonu do prowadzenia wideokonferencji. Wymogi są dwa: jakość dźwięku musi być naprawdę wysoka oraz... musi mieć świetny noise cancelling - na poziomie tego z Bose.

W 70% pracuję z domu. Mam dzieciaki, które lubią hałasować. Nie ważne jak głośno jest poza pokojem, Bose idealnie tłumi absolutnie wszystko. I tego oczekuję od takiego mikrofonu / głośnika. Główny problem jaki widzę jest taki, że o ile dobrze rozumiem koncepcję Jabry to ona zbiera dźwięk z całego pokoju, czyli to co się dzieje na zewnątrz teoretycznie też może łatwiej wychwytywać.

Czy macie z tym jakieś doświadczenie? Polecacie coś? Budżet to 1000-2000 zł.

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl