Jaki macie monitor?
Hej. ;)
Obecnie posiadam 22 calowego Samsunga T220HD, ale w przyszłości zamierzam kupić 27 calowy. Największy, jaki widziałem to u kuzyna, który miał 32 cale. A Wy jakiej wielkości monitory posiadacie? Jakie wrażenia osobiste odczuwacie? Żałujecie zakupu? Moim zdaniem 27 cali jest w sam raz. 32 to już dla mnie nieco za duży.
60 mhz 1 MS LG więcej nie potrzeba w cs go nie gram

BenQ GL2460. Miałem zmieniać na cos z 4k i HDR, ale wśród monitorów był mały wybór(w sensownej cenie). Jako że teraz wychodzą nowe konsole, to pewnie poczekam na modele 4k z jakimś dobrym odświeżaniem. Jeśli faktycznie będą jakieś normalne gry w 120FPS na konsolach..

Jak masz dużo miejsca to polecam 35 cali 3440x1440, a do tego 2080ti/3080 i wrażenia są mega (szczególnie strategie). Do krzywizny się przyzwyczaiłem ale na początku czułem lekki dyskomfort teraz nie zamieniłbym na nic. Tylko tyle, że do tego trzeba potężnej karty graficznej.

Dell U2412m, 24 cale, 1200p, 60Hz, IPS - dla mnie jak najbardziej wystarczający, używam go już z 8 lat i będę używał do momentu, aż przestanie wyświetlać obraz :)

Acer '24 , TN, 75 hz, free-sync
zadowolony jestem bo nie planowane udało się dodatkowo uruchomić dodatkowe 60+15 hz i g-sync [z free-sync]
ale żałuje że nie poszedłem w matryce 24" 144 hz IPS [free-sync]
gry w które się bawie chodzą mi do 100 fps a nawet więcej [Terminator]
Nie mam monitora.
Grasz na projektorze którego używasz do granie w gry AAA na gtx 1080 wcześniej RTX 2080 o ile to projektor taki z niżej pułki niczym używany na lekcji biologii to szkoda bo jakość mizerna względem tego co na monitorze, dobry projektor kosztuje swoje aby jakość była jak na ganingowym monitorze

Niech to będzie odpowiedź na Twoje pytanie :) 
--->
 To mój jedyny ekran, jaki mam....z wyjątkiem tv 43 cale obok :) A VR juz nie mam, bo potrzebowałem hajsu. Ale spokojnie, odkupię. Kwestia czasu :)
Starałem się :D Poprawiłem fotkę, i dałem cały ekran, byś lepiej widział :)

Aktualnie U2711 ale dupy nie urywa. Szukam czegos porzadnego do 4k ale na ta chwile mnie nie stac

Mam Della 43" 4k, myślałem, że to lekka przesada, ale jestem ultra zadowolony - ilekroć widzę teraz FHD, to mi się wydaje, że to wszystko takie wielkie :D Przy czym przesiadłem się z tandemu dwóch monitorów FHD, więc zasadniczo przestrzeń robocza się tylko w pionie powiększyła - jednak jeden monitor a nie dwa obok siebie + ramki to zupełnie inne doznania. No i gierki w 4k wyglądają spoko :D

24' ACER 75Hz
Dokładnie ten: https://www.ceneo.pl/66893958
I od siebie polecam ten model bo sprawuje się genialnie. Jak ktoś potrzebuje jakiegoś taniego monitora w dobrej cenie i dobrej jakości i serdecznie polecam.

34" UWQHD (3440x1440) 100Hz - chyba nigdy już nie wrócę do 16:9, Ultrawide to genialne rozwiązanie.
Edit. Monitor to Philips 34B1C
Samsung S24D330 24" (1920 x 1080)
Mój drugi monitor po padniętym dwa lata temu LG. Moim zdaniem monitor jest świetny a w porównaniu do LG lepiej prezentuje się w nim kontrast bieli, inne kolory też są w porządku. Szkoda tylko że 60hz.
Lg nie pamiętam dokładnie modelu. 34 cale 2560x1080@75. Gdybym miał teraz coś kupować to zdecydowanie 3440x1440.

Płaski | 32" 1440p 144 Hz VA
32" to dla mnie rozmiar idealny, nie za duży, nie za mały, wreszcie wszystko wyraźnie widzę :)

Monitor LED 27" Acer Nitro 
IPS 75 Hz
korzystam od pół roku, gram na Pc i konsolach, bez ghostingu co przy matrycach IPS często się zdarza, a kolorki i kąty widzenia rewelka.
polecam z czystym sumieniem 

Aktualnie Dell U2312HM. 23" IPS, 60Hz, 1920x1080, 8ms. Parametrami na dzień dzisiejszy nie powala, ale mam go od wielu lat i nie nastręcza kłopotów. Nie mniej planuję już powoli przesiadkę na coś w tym samym rozmiarze, ale lepszym odświeżaniem i 2560x1440. A tego oddam ojcu, przyda mu się do pracy :)