Jaki komputer do 1500f?

Forum Komputery
Odpowiedz
30.04.2012 20:03
Ogame_fan
1
odpowiedz
Ogame_fan
127
SpiderBoy

Jaki komputer do 1500f?

Witam, chciałbym złożyć sobie nowy komputer + kupić monitor 22/24 cale. Podzespoły zamówiał będę z amazonu/ebaya.
Kluczowe cechy to :
GTX680
i7 2600k
16gb ram

Zależy mi na dobry OC zestawu. Będzie to mój pierwszy samodzielnie składany komputer więc potrzebuje rad na ten temat.

30.04.2012 20:12
PrzemoDZ
2
odpowiedz
PrzemoDZ
144
Legend

Przecież już dostałeś odpowiedź w stosownym wątku- po co zakładasz kolejny temat?

30.04.2012 20:15
Ogame_fan
3
odpowiedz
Ogame_fan
127
SpiderBoy

Sam autor odpowiedzi, stwierdził że nie jest do końca kompetentny, w temacie droższych komputerów.
Poza tym, chciałbym usłyszeć więcej porad.

30.04.2012 20:49
David Shepard
4
odpowiedz
David Shepard
81
Metal

AITD- Złożył ci bardzo dobry zestaw, chyba najlepszy jak za te pieniądze. Co do oc to dokup jeszcze Zalman CNPS10X-PERFORMA za 27 f, więc razem wyjdzie coś koło 1100 f. A i jeszcze GTX 680 więc pewnie wyjdzie coś koło 1200 f.

30.04.2012 21:01
Dell` s
5
odpowiedz
Dell` s
62
d-_-b

Jeśli nie dostałeś tam konkretnej odpowiedzi (a dostałeś) to piszesz że chcesz znać opinię kogoś innego w tym samym wątku a nie zaśmiecasz forum.

30.04.2012 21:03
Ogame_fan
6
odpowiedz
Ogame_fan
127
SpiderBoy

Dzięki, czyli dorzucę do tego jeszcze 8 gb ram.

Jeśli zamówię wszystkie rzeczy z ebaya to jakie podstawowe informacje muszę posiąść żeby złożyć to wszystko do kupy ? Jakieś kluczowe rady które nie dopuszczą do tego że np spalę procka albo złamę płytę główną :P
(Nigdy nie składałem komputera, jedynie dokupowałem/wymieniałem karty graficzne/napędy/dyski)
Jeszcze tylko monitor ; >

Dell' s - może bez przesady ? Założyłem konkretny wątek który każdy zobaczy, nie założyłem 15 wątków jak co poniektórzy więc nie przesadzaj.
Nie wmawiaj mi też że dostałem konkretną odpowiedź - bo jej nie dostałem.

30.04.2012 21:13
EspenLund
7
odpowiedz
EspenLund
125
Legend

W temacie z aparatem też dostałeś konkretną odpowiedź, i jak?

30.04.2012 21:16
David Shepard
8
odpowiedz
David Shepard
81
Metal
Wideo

Youtube, Google- Tam znajdziesz wszystkie ważne informacje. O ile się nie mylę to KamilBednarski (czy jakoś tak) ostatnio wrzucił na youtube, dość szczegółowy poradnik o składaniu PC.

O udało mi się znaleźć http://www.youtube.com/watch?v=SGgsj4V22ig

AITD- Udzielił ci dość konkretną odpowiedź.

Co do monitora ta mam do Ciebie pytanko wolisz matryce TNT (nieco gorsza jakość obrazu, ale za to szybkie i tanie) czy IPS (z idealnym odwzorowaniem kolorów i świetną jakością obrazu, ale z dużym czasem reakcji i do tego są bardzo drogie)

30.04.2012 21:53
Ogame_fan
9
odpowiedz
Ogame_fan
127
SpiderBoy

Espen - i aparat już do mnie jedzie :)

David - myślę że odpuszczę sobie IPS, za drogie i za długie czasy reakcji jak na monitor do grania. Jeszcze się zastanawiam czy nie odpuścić sobie monitora bo mam w kącie stojący TV 22 cale.
Dokładnie taki http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/lcd-tv/LE22D450G1WXXU. Nadawałby się na monitor ? ; >

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl