Jaki komputer ?
Chodzi mi o procesor i ram
intel i3 540 z ddr3 ram czy quad 8300 z ddr2.
Zależy mi na 4-rdzeniowcu ponieważ kręcę filmy na YT ale z moim sprzętem nie daję rady i komputer bd b. długo używany to chyba lepiej ubezpieczyć się w 4 rdzenie no nie ??
Napisz jaki masz sprzęt w tej chwili, co zamierzasz wymienić i ile masz na to kasy, to coś doradzimy.
teraz jakiś gówniany P4 3.2
I chce kupić taki zestaw za 700 zł ;d
Bo znalazłem na allegro
Czyli za 700zł chcesz kupić cały nowy komputer? Procesor, grafika, mobo, dysk, ram, zasilacz i buda? Nie ma szans...
Pytałem o sprzęt który masz teraz żeby zobaczyć czy da się jakieś podzespoły wykorzystać w nowej konfiguracji... Podałeś jak do tej pory tylko procesor...
Tak swoją drogą, to Intel Core i3 540 to procesor 2-rdzeniowy. On ma tylko 4 wątki.
A za 700 zł to ty kupisz co najwyżej samą płytę główną i procesor...
Jeśli chcesz coś za taką kwotę, to tylko od AMD.
w sklepie mam taki zestaw i się pytam tego Quada brać czy i3
kręcę filmy na YT ale z moim sprzętem nie daję rady sprecyzuj co ten twoj komp robi bardzo dlugo? np. konwertuje z formatu na format / zmienia rozdzielczosc filmiku czy wolno uploaduje do youtuba?
Pokaż nam chociaż, co się kryje w tym zestawie... Zakładam, że będzie tam zasilacz znanej firmy Noname.
Moim zdaniem, i3 (mimo tego, że ma tylko 2 rdzenie) będzie lepszy do gier, a ten quad do tego, co chcesz robić - renderować wideo.
długo konwertuje ^^ wiesz na Pentium 4 głupio jest ;/
Ta w tym zestawie jest jakiś ogrzewany kotlet jeśli chodzi o zasilacz ale go wymienię ok biorę tego Quada ale mam jeszcze do wyboru Q6600 albo 8300 brać który lepszy ?
Nic nie chcę kręcić
Ten Q6600 jest lepszy.
Co oznacza ten odgrzewany kotlet ? Co to za zasiłka ?