Witam. Aktualnie mam podłączony zwykły dysk HDD pod router, do którego mogę się podpiąć w domu jak i zewnątrz (znajomi itp). Chciałbym zmienić na dysk trochę szybszy, kupić zwykły i włożyć do tej obudowy co mam, usb 2.0 bo w routerze tez taki jest. Czy będzie różnica w wrzucaniu na ten dysk jak pobierania z zewnnatrz, mam światłowód 200/10 w tym roku raczej zmienię 800/100. Czy wystarczy że kupię coś takiego DYSK SAMSUNG 870 QVO SATA 2.5'' 1TB czy może coś innego polecicie. Jeśli macie podobnie w domu napiszcie czy u was dobrze to chodzi. Dzięki
USB 2.0 ma przepustowość ok 480Mb/s. To mniej niż read/write tego dysku, choć nie dużo (560/530 Mb/s).
Nic w sumie lepszego tu się nie da wsadzić ale napewno coś tańszego, jeśli znajdziesz :)
Choć z tego co widzę, to różnice cenowe są minimalne.
EDIT
Mav - bez kitu... :facepalm:
USB 2.0 480 Mb/s = 60 MB/s, więc nie powiedziałbym, że różnica względem 560/530 MB/s, które ma ten SSD, jest nieduża.
Po usb2.0 nic nie będzie działać szybciej. Niepotrzebny SSD. A kolega Leo Tar myli Mb/s z MB/s.
Jeszcze mi przyrzedl do głowy pomysł, jeśli kiepski to dajcie znać, jak by obudowę zmienić na 3.0 - ssd - adapter usb/LAN - router? Ktoś ma może taki patent czy raczej będzie podobnie i nie bawić się w koszta?