Jaki ciekawy serial?
Jest ktoś w stanie polecić jakiś dobry serial? Ostatnio obejrzałem całe Black Mirror - bardzo odpowiada mi taki klimat. Jakiś czas temu również Stranger Things - także świetne.
Ogólnie nie oglądam aż tyle seriali, więc pewnie sporo perełek mnie ominęło. Dobrze jakby nie był to jakiś tasiemiec po 10 sezonów.
SF, Dramat, thriller - fajnie, jakby znalazło się coś z tych gatunków :)
Np daredevill albo bloodline to z netflixa dobre seriale
Z hbo teraz westword nie oglądałem nie wiem.
Breaking Bad
The Walking Dead
Kompania Braci
House of Cards
Banshee
Mr. Robot
Pierwsza 3 obowiązkowa, reszta w kolejności bez znaczenia :)
Potwierdzam że Breaking Bad serialem mega wciągającym, z cyklu musisz obejrzeć!
The Walking Dead ciekawie się rozkręca ale koło 4 sezonu zaczynałem przysypiać.
A poza tym to:
House of Cards
Rodzina Soprano (klasyka)
Dexter
Hannibal
The Strain
Stranger Things
The Preacher
Z poza wymienionych przez przedmówców polecam Rzym (2 sezony o wojnie domowej w I w. p.n.e moim zdaniem serial z najlepiej dobranymi aktorami w stosunku do odgrywanych ról, i świetne połączenie losów postaci historycznych z tymi jedynie wzmiankowanymi przez historię lub fikcyjnymi)
Gomorra jeden z najlepszych nie tasiemcowych seriali 2 sezony, z ciekawymi zmianami charakterów postaci, nie cukierkowy i realistyczny w pokazywaniu współczesnych mafiozów.
A z nowszych SF może mający jak dotąd 1 sezon Humans czyli o przyszłości z nanobotami przypominającymi ludzi. W sumie bez efektów specjalnych, ale ciekawy fabularnie. I może Gotham choć po 1 sezonie robi się tasiemcowy i spadł poziom.
A i jeszcze ciekawy rodzynek będący serialem YT czyli VGHS naprawdę fajna rzecz dla fanów gier.
ja ze swojej strony oprócz tych wymienionych powyżej polecam "niepokorni" (shamless US version)
bardzo ciekawy komedio-dramat, z każdym odcinkiem zaskakuje
Oglądasz to na jakimś polskim kanale, że taka nazwa "Niepokorni" ? Osobiście wolałbym tego nie odmieniać ale jak już to lepiej brzmi "Bezwstydni".
Prawie jestem na bieżąco z serialem. Nadal wciąga ale jest sporo przegięć na siłę i bzdur fabularnych. Celowo by nabrało dramatyzmu.
Na filiser.pl są wszystkie sezony tego serialu z lektorem i tam jest zarówno nazwa angielska jak i Niepokorni. Strona z serialem darmowa bez żadnych cudów, typu wyślij sms etc. Polecam
http://filiser.pl/serial/niepokorni
Wow, tyle tytułów, za co tu się teraz zabrać :D
Praktycznie żadnego z wymienionych nie oglądałem, chociaż niektóre po prostu mi nie podeszły, np. do GoT to się nigdy nie przekonam. Nie za bardzo podchodzą mi też kryminały w stylu Dextera.
Dzięki wszystkim, teraz mam z czego wybierać. Jakby ktoś miał jeszcze coś to polecenia to śmiało :)
Polecam jak wyżej Mr. Robot i Mr. Robot 2 (wydaje mi się że dwójka już mniej wciągająca ale tez dobra) a teraz polski serial jaki mnie zaciekawił to Belfer