jaka plyta AM2 do 150zl?
jako ze zjarala mi sie DFI infinity ultraII SLI/M2-G potrzebuje czegos w zamian
w serwisie powiedzieli ze sledz usb mogl miec inaczej polaczone piny i sie zjaralo no niewaze plyta niedziala i nie chce zaczac, niby diody sie swieca wiatraki kreca ale nie mam ani warunkow grzebac glebiej a i tak na 99% jest zjarana:]
jesli urzekla was moja historia to do rzeczy, na plycie bedzie chodzic:
amd athlon(?) 64 4200+ dualcore
2x 2gb ddr2 PC5300 GR667D264L5/1G
ati radeon sapphire x1950xt 256mb
pozatym: zasilacz chieftec 450W, dysk maxtor diamod max 10 pata 133, sb0060
na tym kompie o dziwo od 2006, kiedy zmienilem grafike nie mialem zadnego problemy wszystko smiga ale moze gram w jakies starocie:] w kazdym razie nie czuje potrzeby zmieniania na nic lepszego, moze ramu dokupie ale to pozniej, albo wtedy zrobie wiekszy upgrade
kiedys juz raz zjaralem ta plyte, i kupilem identyczna, teraz tez mam taki plan, ale moze da rade znalezc jakas lepsza w tej cenie?
nie chce ladowac kasy w tego kompa, wystarcza mi ten az nadto i do pracy i do grania, wiec jak nic nie ma kupuje kolejna infinity:]
http://allegro.pl/biostar-tforce-tf560-a2-am2-am2-pciex-ddr2-fv-i2267646025.html
Zwróć uwagę, że jest to wersja bulk (bez żadnych dodatków)
W sumie nie znam się zbytnio na płytach na ten socket, ale wyczytałem, że ta płyta jest naprawdę dobra, wydajna, cechuje ją wysoka jakość wykonania i praktyczne rozłożenie elementów.
Z drugiej strony Infinity też na pewno spełniłaby swoje zadanie, ale poważnie zastanowiłbym się nad zakupem - to, że już 2 razy spaliła Ci się taka sama płyta może już o czymś świadczyć ;)
sama sie nei spalila:]
za pierwszym razem zmienilem wiatrak ktory gwizdal ze nie moge na radiator tylko jednak sie przegrzal przy killing floor:]
w drugiej dalem juz 12cm do calego kompa i spoko
no ale sie zjarala przez tego sledzia, takze plyta jest spoko i pewno nie znajde nic
ten biostar mi mignal jak czytalem cos w necie, ma obsluge szybszych pamieci pomysle nad nim ale DFI sa tansze jednak teraz