Jaka najlepsza gra wyścigowa...

Forum Gry Sportowe
Odpowiedz
08.06.2026 00:20
dafton.
1
odpowiedz
dafton.
33
Konsul

Jaka najlepsza gra wyścigowa...

...która jest w miarę realistyczna, ale da się grać na padzie? Oczywiście chodzi mi o takie gry, gdzie wyścigi mają miejsce na torach, najlepiej prawdziwych. Pograłem trochę w Forze Horizon 6, ale casualowość, cała otoczka gry i gameplay loop trochę mnie zaczyna nużyć. Dobrze jeśli byłoby to coś z nowszych gier. Chciałbym coś gdzie można jeździć długo jednym samochodem, poznawać jego limity i młócić okrążenia / wyścigi, aż siądzie dobry czas.

Forza Motorsport będzie git? Platformy jakie mam to Xbox Series S i PC.

08.06.2026 00:34
Lateralus
1.1
odpowiedz
Lateralus
157
Last Of The Wilds

Via Tenor

dafton. Pod takie wymagania i oczekiwania to tylko i wyłącznie seria F1 ;) na padzie jeszcze ujdzie a na pro kierownicy to już bajka poezja inny poziom :)

08.06.2026 00:36
dafton.
1.2
odpowiedz
dafton.
33
Konsul

Lateralus no właśnie ogrywam sobie też w miedzy czasie. Jest fajnie, dobrze się gra, ale nie ukrywam, że więcej frajdy bym miał z kierowania innymi autami. Takie połączenie modelu F1 z samochodami bardziej "casualowymi", czy sportowo-luksusowymi byłoby ideolo.

btw, zaktualizuj GIFa, po dzisiaj to nowa ściana ferrari wleciała na rejony :D

post wyedytowany przez dafton. 2026-06-08 00:37:00
08.06.2026 00:38
Lateralus
1.3
odpowiedz
Lateralus
157
Last Of The Wilds

dafton. Assetto Corsa

08.06.2026 00:46
dafton.
1.4
odpowiedz
dafton.
33
Konsul

Lateralus a która z nich? Bo widzę, że są 3 części w tym typie co szukam - AC, AC: Competizione i AC: EVO. EVO to rozumiem kontynuacja AC, w forme early access, natomiast Competizione to GT3/4?

08.06.2026 00:57
Lateralus
1.5
odpowiedz
Lateralus
157
Last Of The Wilds

dafton. Jakąkolwiek część byś nie wybrał to będziesz zadowolony. Ale raczej będziesz zainteresowany najnowszymi odsłonami niż cofać się lata wstecz w starsze gry. Coś Ci siądzie .

Jest jeszcze jeden tytuł wyscigi typu rally ale nie pamiętam dokładnie co to już było. Na tym forum dobrzy znawcy od "ścigałek" ;)

Forum Forum Gry Sportowe
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl