Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jaka listwa?

11.03.2012 16:32
Fett
😊
1
Fett
246

Jaka listwa?

Chciałbym kupić listwę do komputera. Kompletnie nie mam pojęcia jakiej. Bardzo mądrze do tej pory korzystałem z normalnej przedłużki ;) No, ale nowy komputer, a wkrótce nowy monitor więc pasuje się zabezpieczyć.
Wymagania jakie mam to, żeby miała minimum 4 wejścia. Jakby miała 5 to już fajnie. Żeby nie była przedłużaczem z guziczkiem, tylko żeby jednak miała tam jakieś zabezpieczenie.
Cena w okolicach 100zł?

11.03.2012 16:40
Ski_drow
2
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Ja używam listwy firmy Ever jak narazie mnie nie zawiodła.

11.03.2012 17:09
Fett
3
odpowiedz
Fett
246

Każda listwa się sprawdza dopóki nie zawiedzie ;) Jak już pisałem wyżej, do tej pory używałem zwykłego przedłużacza i też mnie, jak na razie, nie zawiódł;)

11.03.2012 17:12
4
odpowiedz
Jimule
5
Legionista

Najlepiej będzie jak pojedziesz do sklepu typu Media Markt tak jak ja. Mi doradzili listwe za 60 zł i śmiga juz 3 rok wytrzymała nie jedną burze.

11.03.2012 18:17
Kane
5
odpowiedz
Kane
164
bladesinger

najpewniejszym jest malutki UPS :P prad zawsze z baterii nigdy nie bedzie ani za duzy ani za maly :P oczywiscie inwestycja w taka zabawke jest duzo wieksza i ogolnie to raczej w 99.99% niepotrzebna.

moze nie bede wstanie podac modelu itp ale jesli sie przyjrzysz temu co jest na rynku to moze uda ci sie cos wybrac.
co do samej listwy - jako ze nic nie dzieje sie natychmiast wiec ponoc wazny jest czas reakcji, jesli nigdzie nie ma czasu reakcji to typ zabezpieczenia (ktory bezposrednio bedzie okreslal czas reakcji). http://en.wikipedia.org/wiki/Surge_protector osobiscie mysle ze cokolwiek co ma "Surge Protection" (i nie jest za 5 zl) bedzie OK,

Forum: Jaka listwa?