Jak uzyskać uprawnienia od administratora?
Jak uzyskać uprawniania od administratora, kiedy jest się zalogowanym na koncie administratora? Z tego co wiem to trzeba utworzyć hasło czy coś takiego, ale czy da się uzyskać te uprawnienia żeby nie trzeba było wpisywać hasła z każdym uruchomieniem komputera?
Pliki które chce usunąć nie mają czegoś takiego jak Właściwości -> Zgodność -> Uruchom ten program jako administrator
nigdy nie miałem win7 na hasło (bo to prawie zerowe zabezpieczenie, co najwyżej siostra twoja nie uzyska dostępu).
Nie rozumiem też ciebie, nie wiem co chcesz uzyskać i jakie uprawnienia masz na myśli... Coś o usuwaniu plików piszesz, że nie możesz... Są na partycji C? Może wejdź we właściwości partycji C i zakładka zabezpieczenia lub jakaś... tam sprawdź, czy twoje konto ma uprawnienia odpowiednie by modyfikować i usuwać pliki.
(a jak w przyszłości chcesz programu jako admin uruchamiać to wyłącz UAC w win7 na stałe, klikasz start i na avatar twojego użytkownika i tam jest UAC).
A jak chcesz PC zabezpieczyć na hasło tak by FBI nie miało dostępu do danych to pobierz TrueCrypt i ustaw długie hasło lub hasło + plik, który będzie też hasłem dodatkowym (dowolny plik, nawet piosenka może być hasłem).