Witam.
Tak jak w temacie,nie wiem jak uzyskać stałe ip,chcę zrobić serwer Minecrafta ale mogę tylko przez hamachi.
Ponieważ gdy wchodzę na strony takie jak twojeip.pl czy ip.pl jest wszystko Ok mam takie Ip 83.10.122.42
Ale gdy wpisuję w pliku proporties i wpisuje ip (83.10.122.42) zapisuje i włączam minecraft serwer czy mcservergui
mam failed to Bind Port używam stałego portu 25565 i działa mi na hamachi
Proszę o Pomoc
Z góry dzięki (:
Przydałoby się jeszcze, żebyś napisał kto jest Twoim dostawcą usługi i jaki masz typ podłączenia?
mam internet z Livebox'a
a Dostawcę Orange
Z tego co mi wiadomo, Orange (czyli stara TPsa) posiada zmienne IP, więc przy każdym rozłączeniu czy odnawiani dzierżawy adresu IP adres jest zmieniany. Dziś już możesz nie mieć adresu 83.10.122.42.
Po drugie sieć jest NATowana, czyli Twój komputer ma prawdopodobnie adres z puli adresów prywatnych (np 192.168.0.x/24).
Więc żeby postawić serwer do czegokolwiek po pierwsze na samym liveboxie musisz przekierować sobie porty z adresu prywatnego na adres publiczny, a po drugie zrobić sobie jakiś No-IP, który będzie monitorował zmiany Twojego IP i podłączał je pod jakąś konkretną nazwę którą nadasz w którymś z serwisów posiadających taką funkcjonalność.
Dzięki że mi pomogłeś :)
Mam jeszcze Ip V4 192... ale to działa tylko dla mnie :(
lub na tej samej sieci ;/