Jak to jest z tym zasięgiem w Play?
W czerwcu kończy mi się umowa w Plusie, byłem po nową ofertę - w porównaniu z ofertą Play jest śmieszna, ponieważ mam płacić więcej niż tam za mniej. W tej chwili ostatnią sprawą jest kwestia zasięgu, jak to z nim jest? Faktycznie pokrywa się z zasięgiem Plusa?
Jakie są wady Play?
Kup starter Play za 9 zł i sprawdź?
Po co mam kupować startet w Play i sprawdzać - wolę spytać użytkowników o ich wrażenia...
Chcesz zapytać użytkowników o ich opinie i wrażenia z zasięgu Play w miejscach, w których sam będziesz z niego korzystał?
Tak - podejrzewam, że w Warszawie nie ma z nim problemów a ponieważ poruszam się po kraju to mam nadzieję, że ktoś odpowie. A swoją drogą - jak nie masz nic wartościowego do napisania, to zajmij się czymś innym.
Żaden problem. Jeśli coś będzie nie tak z zasięgiem Playa, włączasz roaming i siedzisz w Plusie. Za darmo. Używają tych samych nadajników.
edit: Uprzedzając pytanie o roaming. Zwykłe "Wyszukaj sieci" i wybranie Plusa wystarcza. Nic, nigdzie nie trzeba aktywować czy opłacać.
Teraz można też używać zasięgu z Orange. Generalnie nawet u mnie w domu, gdzie był i zawsze jest problem z zasięgiem - działa. Choć czasami telefon potrzebuje chwili na przeskok do roamingu, bo mam automatyczne wyszukiwanie sieci. Tak jak napisał kjx - nic nie dopłacasz, chodzi tylko o korzystanie z nadajników Plusa/Orange/innej sieci.
Ja napisze swoje spostrzeżenia na temat play, używałem go od poczatku pierw na karte potem abonament i zasięg nadal jest lekko mówiąc chu..wy. Duże miasta nie maja problemu ale już między miastami na roamingu jest różnie, jakość rozmów jest dość słaba wtedy (uprzedzam korzystałem z wielu telefonów i na każdym było od średnio do słabo). A internet to masakra w play po za miastami. Nigdy więcej nie podpisze z nimi umowy, teraz przeszedłem na t-mobile i różnica jest kolosalna, wszedzie świetny zasięg, net śmiga elegancko.
Trzeba jednak pamietac, ze Play na nadajnikach Plusa ma najnizszy priorytet, a to skutkuje kiepska jakoscia rozmow i w godzinach szczytu bardzo czestym komunikatem "siec zajeta". Nie zdarza sie to wszedzie, ale takie cos ma jednak miejsce.
Od niedawna można też w Play również korzystać z nadejników Orange. Jeśli ktoś ma problemy z jakością rozmów poza miastami zawsze może przełączyć się z zasięgu umts na gprs
Polony --> dokładnie i jest to uciążliwe
Ale nie rozumiem dlaczego ja mam coś przełączać czy kombinować, płace abonament i powinno wszystko być ok jak w innych sieciach. Mam prace taka że jeździmy po różnych zadupiach po centralnej polsce i ja mam problem ze swobodnym korzystaniem w play. Często kolega musiał dzwonić w t-mobile i nie miał problemów nawet na najgorszych zadupiach a ja co chwile przłączanie sieci, gubienie zasięgu i słaba jakość rozmów. Teraz mam jak pisałem t-mobile i problemy się skończyły. Wiec jak ktoś ma prace że musi gdzieś jeździć to radze inna sieć, miasta play jest ok