Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak się dostać na PKP w Krakowie?

16.07.2012 13:23
rpn
1
rpn
133
prison break

Jak się dostać na PKP w Krakowie?

Normalnie takie pytanie nie miałoby miejsca, ale z racji wyścigu kolarskiego wiem, że wiele ulic będzie zamkniętych. O 18 mam pociąg z dworca i pytanie JAK SIĘ TAM DOSTAĆ? Będę jechał od Gdowa w stronę Wieliczki. Może wysiąść w Prokocimiu i dojechać tam tramwajem? Albo jechać od strony Bochni i obok salonu Peugeota skręcić na prawo? Lub ogólnie jeśli to możliwe to jechać w kierunku Nowej Huty i na Sandomierz, Warszawę?

HELP!!

16.07.2012 13:29
U.V. Impaler
2
odpowiedz
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

Jak masz zamiar wysiąść w Prokocimiu to dostań się na stację i dojedź byle jakim pociągiem. Albo jeszcze lepiej, omiń Wieliczkę, jedź prosto do Kokotowa i stamtąd pociągiem do Krakowa.

16.07.2012 13:37
3
odpowiedz
adamis
94
Stop crying punkass!

A czym będziesz jechał? Swoim samochodem, czy autobusem?
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/617951,tour-de-pologne-w-krakowie-lista-utrudnien,id,t.html
Z tymi zamkniętymi ulicami to bez przesady, zamkną "jedynie" centrum i w stronę Krowodrzy/Bronowic.

Jak coś zawsze można zostawić samochód na Podgórzu albo pod galerią Kazimierz i wsiąść do 13 lub 7, a jak boisz się naprawdę o nieludzkie korki to do 50 i wysiąść na Mogilskim lub w tunelu pod galeria Krk.

16.07.2012 13:43
rpn
4
odpowiedz
rpn
133
prison break

adamis-> będę miał kierowcę, także z tym problemu nie ma większego. Szczerze mówiąc, to obawiam się jedynie tego, że będę musiał jeździć jakimiś objazdami itp. Swoją drogą rozmawiałem dziś z kierowcami busów i mówili, że to będzie jedna wielka paranoja i, że sami nie wiedzą jeszcze jak będą jeździć a ja chciałbym uniknąć niepotrzebnych kilometrów i nerwów ;p

16.07.2012 13:50
5
odpowiedz
adamis
94
Stop crying punkass!

Pewnie będzie hardkor, ale mówię, lepiej pchać się na zachodnią część Krakowa, bo tam nie ma żadnego TdP.
Ja bym celował w ulicę Wielicką i tam na skrzyżowaniu z Nowosądecką wsiadł w tramwaj 50 i wysiadł pod galerią Krk, skąd jest 5 minut na kolanach, na dworzec PKP.

http://tnij.org/trasa50

16.07.2012 13:54
rpn
6
odpowiedz
rpn
133
prison break

Pojadę tą dwupasmówką od Bochni, skręcę koło Peugeota i udam się w kierunku Rybitw. Później na Lubicza i będę chyba na miejscu. Co o tym sądzisz?

16.07.2012 13:59
7
odpowiedz
adamis
94
Stop crying punkass!

Dojechać, dojedzie. Nawet i przez Nową Hutę, pytanie tylko jak zapchane będą drogi :D

50 jest o tyle dobra, że przez większość drogi ma swoje torowisko i jak nie pójdą szyny na Limanowskiego/nie właduje się żaden idiota na skrzyżowaniu/nie padnie trakcja to jedzie się w miarę wygodnie.

16.07.2012 14:05
rpn
8
odpowiedz
rpn
133
prison break

Dobra, dzięki jakoś dam radę, najwyżej pojadę kolejnym pociągiem o 23 ;p

Forum: Jak się dostać na PKP w Krakowie?