Jak przenieść plik z jednego kompa na drugi?
Jak w temacie. Pendrive odpada, nie mam tak dużego, a pakowanie plików nie wchodzi w grę, bo nie mam tyle czasu.
Do tej pory używałem kabla i programu USB Super Link, ale teraz chodzi o transfer z kompa, który ma Win7 na kompa, który ma XP.
Pomóżcie.
http://allegro.pl/kabel-sieciowy-skretka-utp-kat-5e-lan-livebox-15m-i2286112423.html
Google --> udostępnianie plików (nazwa systemu operacyjnego)
Możesz swój dysk twardy gdzie masz pliki podpiąć do 2 komputera i zrzucić ale pendrive i tak to najlepsza opcja.
Podziel plik w jakimś 7Zip czy innym Winrarze na archiwum częściowe, ale bez pakowania. Trwa to tyle co kopiowanie pliku, a będziesz mógł przenieść ten plik perndrajwem w częściach i potem rozpakować na kompie docelowym.
użyj winrara tylko musisz wybrać podczas pakowania maksymalny rozmiar pliku oraz opcję "bez kompresji" w tedy zajmie to kilka sekund i plik będzie podzielony na ile tam chcesz, a potem tylko przenieść penem pojedyncze pliki i wypakować
Racja, zrob pomiedzy dwoma komputerami dysk sieciowi jesli sa podlaczone ta sama siecia. Jest to szybkie i wygodne, mialem takowy dysk pomiedzy stacjonarnym z Win7 i laptopem z WinXp.
Po co jakis dysk siecowy? Jesli komputer jest w sieci to udostepnia folder i gotowe. Oczywiscie zakladam, ze komputery w sieci nie sa, bo nie wiem jaki sens w tym przypadku mialo by kopiowanie kablem USB. Zakladam tez, ze oba kompy maja karty sieciowe, dlatego tak jak napisal Narmo, kupujesz kabel sieciowy i podpinasz. Nie wiem tylko jak teraz, ale kiedys jak podpinalo sie dwa kompy bezposrednio (nie przez switcha) to kabel musial byc krosowany, wiec jak bedziesz w sklepie to uprzedz sprzedawce jak chcesz podlaczyc kompy, zeby dal Ci odpowiedni kabel.