Siemka, właśnie nabyłem iPhone 4. Jakie macie warte polecenia gry lub aplikacje?
Z autopsji - aplikacje, które mam:
Dla sportu - jakiś livescore z wynikami, ja używam LiveScore, LIVE Score Eurosportu oraz Live Score Addicts
Facebook oraz Messenger
Ulubione portale i ich aplikacje, np. informacyjne (Onet, WP, Gazeta)
Słowniki (ja mam angielski wyciągnięty na promocji oraz włoski)
AppFree lub inna aplikacja do przeglądania ofert
Tablice rejestracyjne i inne "pierdółki", to już zgodnie z chęcią użytkownika :)
Aplikacje radiowe - Radio ZET, RMFon, eskaGO, Tuba.fm, Radio Plus, Planeta FM, Antyradio, Polskie Radio i przede wszystkim wszystko w jednym, czyli TuneIn Radio
Znajdź iPhone
Aplikacja bankowa twojego banku, przydaje się
QRReader lub inny skaner kodów QR
Oglądanie filmików i programów - YouTube, Ipla, TVN Player
Temple Run 2, Pvz chyba jest teraz darmowy, jedna z najlepszych gier na iosa ever.
Te 2 gry to wiele godzin zabawy, zaufaj mi
Nie są darmowe, ale jak już wszystko, to wszystko - co mogę polecić z gier:
Seria Angry Birds
Monopoly, Uno, SongPop, Chess, LogoQuiz, Tetris - proste, typowe gry, dobre na chwilkę czasu
Seria Gangstar, Backstab
Game Dev Story, SimCity
Sportowe i wyścigi - EA MMA, seria FIFA, seria Asphalt, seria Real Racing
Przyjemne, typowe dla smartfonów gry - Cut the Rope, Flight Control, Fruti Ninja, Plants vs Zombies, Worms
I tak myślę, że nie będzie miał takiej ilości czasu na granie, zobaczysz. :)
Również polecam Temple Run 2!
Też mam iPhone 4. Fajny sprzęt ale już trochę przeżytek. Teraz wszyscy jarają się iPhone 5, iPadami itd. W wolnych chwilach grywam sobie przede wszystkim w gry logiczne: sudoku, szachy. Ostatnio trafiłem na pacmana - kultowa gra znana od kilkudziesięciu lat. Inna ciekawa gra w którą warto pograć to Contra: Evolution. Znana jest z lat 90'. Grywało się w nią po nocach na pegazusach (ówczesnych konsolach). Każdy kto ma 30-lat i więcej doskonale ja pamięta. Jej koszt to niecałe euro. Warto pograć sobie jeszcze w Need for Speed Most Wanted - rewelacyjna wyścigówka. Jej koszt to około 21 zł na App Store. Fajną grą ale raczej nie pójdzie na naszym sprzęcie jest GTA: San Andreas - ale do tego trzeba zakupić sobie iPhona oczko wyżej :P Na naszym iPhonie spokojnie powinna pójść również Angry Birds - chyba nikomu nie muszę jej przedstawiać :P
Zaglądajcie od czasu do czasu na yourapps.info/gry-na-iphona - jest to witryna z recenzjami gier na iOS (i nie tylko). Codziennie pojawiają się tam nowe artykuły. Trafiłem w ten sposób na kilka ciekawych pozycji.
Jestem wielkim fanem gry puzzle. Kiedy byłem młody, gry zręcznościowe były moim ulubionym. Ta gra jest nowoczesna wersja.
Każdy smok występujący w grze jest wyjątkowy. Przepiękna grafika i mnogość dodatkowych funkcji pozwalających zachować obrazek z układanki lub utworzyć własną tapetę ze smokami zapewnią ci wiele godzin świetnej rozrywki. Dzięki możliwości regulacji poziomu trudności, możesz wybrać czy chcesz układać puzzle dla dzieci, czy też nieco trudniejsze zabawki interaktywne.
Bardzo podoba mi się ta gra.
iTunes - Dragon Games Jigsaw Puzzles - zabawna gra, układanka dla dzieci
[link]