Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Internet WIFI - UPC, Netia - lub cos innego?

09.09.2013 22:32
1
zanonimizowany805622
111
Legend

Internet WIFI - UPC, Netia - lub cos innego?

Hej!

Konczy mi sie umowa z lokalnym dostawca interneta (Dzieki Bogu!) - opisanie tego, ile sie z tym nameczylem zajeloby zbyt dlugo, abym mogl to teraz wyjasniac.

Szukam czegos sensownego i niedrogiego. Przegladalem narazie oferty z UPC i Netii - ktos korzysta, z ktoregos i moglby sie pochwalic jak to dziala? Aktualnie rowniez lacze sie z WIFI po przez modem, podlaczony do telewizora - gdyz z telefonu nie korzystam. Internet czesto mial kaprysy wylaczania sie (Chwilowego), czasem chodzil jak czolg, a przedewszystkim, sprawial problemy przy grach online - problemy z wyszukiwaniem serverow (Np. TF2, CS, BF) - ogolnie chcialbym tego uniknac, ale nie mam pojecia jak to by wygladalo z tymi bardziej komercyjnymi dostawcami. Nie majac stacjonarnego telefonu - modem musialby byc podlaczony do telewizora, niezaleznie od kogo, czy wyglada to jakos inaczej?

Tak wiec czekam na opinie, jakies minusy - mozna swoje chwalic.

09.09.2013 22:37
X@Vier455
2
odpowiedz
X@Vier455
118
Szynszyl

Sethlan -> Czy ty ogarniasz czym jest Wifi? Bo pytasz tak jakbyś nie wiedział. Wifi to wifi a dostawca internetowy po kablu, który idzie do Twojego domu/mieszkania to już co innego. Poza tym nie wszędzie masz pociągnięte wszystkie kable więc sprawdź jacy u Ciebie są dostawcy. No chyba, że chodzi Ci o radiówkę...

Po drugie stawiasz sobie Router i masz w domu wifi bez TV.

09.09.2013 22:38
😊
3
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul
09.09.2013 23:01
4
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Jakbym nie wiedzial czym jest WIFI... Nic mi po kablu nie ciagnie - mam durny wymog podlaczenia modemu do telewizora i od tego ciagnie sie siec bezprzewodowa. Dostawca telewizji i internetu jest ten sam.

Po za tym, to nie o tym - szukam nowego internetu, kabla raczej nie pociagne, wiec zostaje WIFI...

@UP - te strony sa nie do konca miarodajne - niby UPC nie jest dostepne w moim miescie, to samo Netia - co jest niemozliwe, gdy z tego drugiego korzystalem kilka lat temu (Internet + telefon) - po za tym, nie mieszkam w zapomnianej dziurze, wiec tym bardziej nie powinno byc z tym problemow.

10.09.2013 08:16
5
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Up!

10.09.2013 14:32
6
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Up!

10.09.2013 14:43
7
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

Ale co chcesz upać?
Każdy z tych dostawców oferuje bdb jakość usług.

Zadzwoń i popytaj się o dostępność skoro nie wierzysz w sprawdzajki online.

10.09.2013 14:47
8
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Nie pytam sie o dostepnosc. Zapytalem sie o opinie osob korzystajacych lub tych, co korzystali. Miales problem z przeczytaniem tego, o co sie zapytalem? Po co mi wiedziec czy jest dostepny, czy nie - skoro wiem, ze na 99% nie bede mial problemu.

Dlatego chce sie dowiedziec czegos ogolnie - jakie sa odczucia - pozytywne, negatywne? Co z laczem, jak dziala, jest sprawny - cokolwiek.

Kazdy z nich oferuje dobra jakosc, ale moze ktorys sie wyroznia, badz ktos mial z nimi jakies przykrosci - potrzebuje takowych informacji.

10.09.2013 18:14
9
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Up!

Forum: Internet WIFI - UPC, Netia - lub cos innego?