Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Internet rozłącza się - steam

03.08.2016 14:31
1
theon
39
Centurion

Internet rozłącza się - steam

Podczas pobierania czegokolwiek na steamie po pewnym czasie internet się rozłącza. Sprawdzałem, czy problem występuje na innych platformach, ale nie, origin działa normalnie, pobieranie przez przeglądarkę tak samo. Mogę robić tysiąc rzeczy jednocześnie włącznie ze ściąganiem czegoś i oglądaniem filmów, wystarczy jednak odpalić pobieranie na steam, żeby problem z internetem się pojawił. Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.

03.08.2016 14:35
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Hadriel
69
Bizon

rozłącza się internet w sensie całkowitego połączenia czy tylko pobieranie na steam?

03.08.2016 15:23
2.1
theon
39
Centurion

Dosłownie wszystko, gdyby tylko steam to w sumie aż tak by nie przeszkadzało. Najbardziej boli mnie fakt, że nawet jeśli pobiera mi pliki z większa prędkością niż na steam, gdziekolwiek indziej, to wszystko jest ok.

03.08.2016 15:38
3
1
odpowiedz
Hadriel
69
Bizon

nawiązując do tego wątku: http://steamcommunity.com/discussions/forum/1/846938350936460387/?l=polish&ctp=8

powinieneś postąpić zgodnie z instrukcją:

Before attemping this solution, update any drivers you have as a precautionary measure. :)

Solution:
1. Search and go to device manager on your PC.
2. Locate the network adapter, open it and find your most likely Realtek Wi-Fi Adapter.
3. Right click it and go to properties.
4. Enable the first item on the list, then scroll down and set wireless mode on the value that is compatible for you.

The issue is located within your wifi adapter. I suggest located and posting your type of Wi-Fi adapter here.

03.08.2016 18:46
4
odpowiedz
theon
39
Centurion

Żaden sposób z tego tematu nie pomógł, zmiana routera już tak (wykorzystuję telefony jako routery, bo ten właściwy uległ awarii). W każdym razie dzięki wielkie za pomoc ;D

Forum: Internet rozłącza się - steam