Pod domem stoja jakies samochody i jeden z nich ma wlaczony klakson od okolo 1.5godziny. naparza tak ,ze glowa zaczyna bolec. Zapewne wlasciciela nie ma w poblizu i czekam az bateria padnie. Ile godzin bateria wytrzyma na wlaczonym klaksonie ?
Jestem w drodze do dowiedzenia sie ktory to samochod. Czy SUV czy osobowy
[2] Zapewne wlasciciela nie ma w poblizu
No dobra tutaj ciezej wywnioskowac. W samochdozie nie ma nikogo. Pierwsze co zrobilem to powiedzialem swojej zeby zobaczyla ktory to samochod i czy w srodku nikogo nie ma. Akurat wychodzila.
[3] ma wlaczony klakson od okolo 1.5godziny Aah to nie pytanie a odpowiedz :p
Samochod osobowy. Z okna jedyny, ktorego widze to 2012 Nissan wyglada na Versa
Lepiej zobacz, może ktoś tam zasłabł i leży głową na klaksonie.
Tydzien temu u mnie w miescie bla taka sytuacja, trbil i trabil samochod. Ktoz zszedl, a w aucie lezal trup
Jeśli to taki klakson to długo.
-->
I co tam wywiązało się coś ciekawego w temacie ? Trąbi nadal ? Ile trąbił ? Sam jestem ciekaw, szczerze mówiąc 1,5h bym nie dał - w starym aku na tyle się światła zostawi włączone a już na zimie nie odpali ;]
ta bateria samochoda to akumulator
Nadaje dalej bez przerwy. Puszczam sobie radio i http://lyricstranslate.com/en/ai-se-eu-te-pego-ah-when-i-get-my-hands-you.html zeby zagluszyc. Jeszcze z takims czysm sie nie spotkalem, masakra.
Hehe o browca mozna sie zalozyc ;)
Co do pogody to mamy teraz 43F feels like 38 a wczoraj normalna wiosna byla ( jak przez wiekszosc tej zimy )
Jeśli klakson typowy pobiera 3 A a typowy akumulator ma powiedzmy 50 Ah (ale może byc 80 albo nawet ze 100 Ah) to teoretycznie 16 godzin powyje ale jak aku sie wyładuje to napiecie spadnie i bedzie ciszej/innym tonem wył. W dodatku jest zimno więc szybciej padnie. Obstawiam że ze 12 godzin
No jeszcze wyje ale juz ciszej. Chyba duzo ciszej bo wieczor jest a wieczorem cicho i klakson cicho wyje. Juz od takiego wycia glowa nie rozboli.
Shite. Nie można z takim czymś zadzwonić na straż miejską, czy coś takiego? Nie wiem czy w Ameryce istnieje taka służba, ale w sumie... co oni by z tym zrobili? Wypisaliby mandat i poszli. Ja bym chyba kur#icy dostał od tak długotrwałego wycia klaksonu ;p
PS delstar, jak tam z telefonem? Wybrałeś już?
Hehehe bateria padla :) Wlasnie podjechal jakis samochod chyba kumpla i odpalaja przez kabel.
[13] No fakt. Na poczatku to leb mnie rozbolal ale wlaczylem muzyke i nie bylo slychac, pozniej na skypie pogadalem i jakos zlecial czas. Tez nie wiem co i kto moglby zrobic. Moze otworzyc maske i odlaczyc akumulator. Nie wiem nigdy nie spotkalem sie z taka sytuacja. Jednak jak z sasiadow nikt nie zadzwonil to chyba czekali az bateria padnie lub nie bylo ich w domu.
Jednak to nie ten samochod co myslalem. Juz odjechali.
P.S Jeszcze telefonu nie wybralem. Zostawilem te sprawe narazie do poki nie zjade swojej nokii 5300 a chyba coraz blizej. Moze do tego momentu stanieje SGS2 :)
[15] Heheh moze i to dobra metoda zostawienie go w dobrym stanie w razie W .. ? Przynajmniej jest wymowka zeby kupic nowego. A znajac moje szczescie z nokia moja bedzie tak samo.
Powiem ci, że przez rok myślałem, że czas mojego K800i się kończy, a hulał i hulałby dalej, gdyby nie moja chęć wkroczenia w nowszą technologię ;)
Stoi na półce, gdyby tylko coś stało się mojemu sgs. Telefon spadał milion razy, tylko joystick odpada i klapka na kartę pamięci chcę się połamać, ale nie zwracałem na to uwagi. K800i na zawsze w moim sercu
K800 miałem chyba tak samo długo jak dawno temu Nokię 6310i
dwa najlepsze telefony na ziemi
No ja musze zachwalic nokie 6600. Mialem ja chyba ponad 10 lat temu i do dzisiaj chodzi. Niestety nie dali rady jej przerobic zeby w USA dzialala. Mma do dziswszystkie smsy ( a wtedy bylem wolny ;) i setki kontaktow.
Ladne wspomnienia sie z tym wiaza. Polecam odstawic telefon w dobrej kondycji na lata ze wszystkimi wiadomosciami
Wszystko co stare to dobre i trwałe (samochody, elektronika, agd a nawet chłop na wsi miał przez 20 lat jedne buty a teraz te nowe po 2ch sezonach przemakają i się niszczą). Ale cóż to temat na inną dyskusję, chciałem tylko zapytać - co przerabiać w telefonie na rynek USA ? Wystarczy kupić przejściówkę za 5 zł i sobie ładujesz, a w najgorszym przypadku transformator za 30 zł.
JaQb A nom :)
Przenosimy sie do watku o tel. jesli chcemy dalej o tym gadac bo bedzie mala zmylka z watkiem ;)