Ile Polak daje mleka? Czyli pomówmy o dojeniu.
I'll just leave this here...
Polska jest drugim największym rynkiem Orange. Orange ma w Polsce więcej klientów, niż w rodzimej Wielkiej Brytanii - 14 milionów 332 tysiące. Wyprzedza nas tylko Francja.
Dla T-Mobile jesteśmy czwarci. W T-Mobile jest przeszło 13 milionów 200 tysięcy Polaków, wyprzedzają nas tylko Stany Zjednoczone, Wielka Brytania i Niemcy.
Nieśmiało spytam - może ktoś byłby w stanie nam zaoferować lepszą ofertę? :P
Nie jestem ekspertem, ale może powodem jest fakt, że jest u nas tylko 4 operatorów, podczas gdy w UK jest ich 15 ?
ja płacę 37GBP miesięcznie:
700min poza sieć, w T-Mobile unlimited, na domowe unlimited
Internet Unlimited
SMSy Unlimited
Ale musiałem za Iphona zapłacić przy podpisywaniu umowy 99GBP :)
Jeśli jakis wojownik zamierza wyskoczyć z Play, to proszę bardzo:
Super All Inclusive MAX 145 (skromna nazwa,, można pomyśleć, że może będzie brak limitu na coś, taa...)
Telefon: 999 zł
Rozmowy: 1200
SMS-y: 1266
Internet: 1 GB
Abonament: ~140 zł
Fett, na pewno, ale i tak...
gehenna, no comment ;) W Polsce sam internet bez limitu kosztowałby pewnie krocie, ale chyba żaden operator nie ma takiej oferty (chyba, że jakaś dodatkowa usługa).
@down, Mark24, rly? Super :D
pisuar - w Orange w abonamencie za 150zł jest Iphone 3Gs 8gb za złotówczaka, 3GB pakietu danych, darmowy numer, darmowe rozmowy w sieci i sms 29gr (;/). Za iPhone 4s trzeba już sobie zapłacić 1500zł. Niby jeszcze nie najgorzej, ale rzeczywiście różnica jest. Zwłaszcza patrząc na zarobki ;)
Najgorsze u polskich operatorów jest jednak to, że oczywiście nie ma jednej uniwersalnej oferty tylko jakies zasrane pelikany, koczkodany i delfiny. Albo bierzesz pakiet danych ale za smsa płacisz 30 gr (!), albo bierzesz 5000 smsów bez żadnego pakietu danych...
[2] Doja, bo sie dajemy
Ale to co, mamy ich bojkotować i zrywać umowy?
edit. gehenna - jakie są stawki na połączenia za granice? Może warto byłoby podpisać umowę u jakiegoś zagranicznego operatora ;)
No nic nie zrobimy, ja telefonu uzywam malo, jak doladuje za 30 zl to mi styka na kilka miesiecy :)
Hehe, fajnie.
Powiem wam Rodacy co możemy zrobić: olac wszystkie zagramaniczne koncerny np tu pokazane orange i t-debile. I w miarę możliwości brac wszystko od naszych krajowych firm, inaczej jesteśmy kolejna farmą dla zachodnich potentatów. Dlatego po części oni mogą tam dawać za darmo minuty i sms'y itp bo u nas się nachapią i wyprowadzą zyski, więc jako całość są na swoim.
Na Tajwanie najtanszy Internet w telefonie to 100 zlotych na miesiac. Rozmowy to archaiczne 1 PLN za minute, 30 groszy za smsa. Naprawde nie macie na co narzekac, ludzie.
Fett - nie mam pojęcia. Ja do Polski dzwonię co prawda przy pomocy Iphone ale ze Skype na nim zainstalowanego. 10GBP wystarcza mi i żonie na 2-3 miesiące.
Ciekawi mnie czy w innych krajach usługa BlackBerry Internet Service jest darmowa w umowie z telefonem, czy tak jak u nas jest to dodatkowa opłata. Bo nie wiem czy mam napisać, że jestem dojony czy nie dojony, a tylko krojony lub łupiony.
Zeby chociaz internet mobilny byl tanszy. Teraz to mam calkowicie wylaczony gprs bo za 1mb danych 5zl place (mam nowe orange go) wiec balbym sie nawet wejsc na 2 min do internetu.. To wszystko gowno jest, jedyna warta uwagi siecia w Polsce jest chyba play... Ale ode mnie nikt go nie ma i znow problem bo wszyscy dzwoniliby do mnie kilkakrotnie drozej. Juz to przerabialem. Btw orange jest chyba z Francji a nie Wlk Bryt.
mirencjum - jak bierzesz Blackberrego na umowę to BIS jest już wliczony w umowę. Jak kupiłeś Blackberrego i chcesz BIS dodać do swojeg pakietu usług lub nie masz umowy to BIS kosztuje około 5GBP/miesiąc. Oczywiście unlimited.