I co z tym google+?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
09.11.2011 20:03
1
odpowiedz
zanonimizowany812450
2
Legionista

I co z tym google+?

Wystartowało już dawno, a prezentuje się strasznie biednie jeśli chodzi o ludzi, którzy mieli docelowo zmienić facebooka na nowy portal google. Dysponuje ktoś danymi ile ludzi korzysta z g+ i jak to się rozwija w czasie? Nie mogłem znaleźć w wyszukiwarce.

I co z wami golowicze? Macie tam konto? Jakie jest wasze zdanie o nowej platformie konkurencji fb? Macie konto tu i tu/tylko na fb/tylko na g+ a może nigdzie?

Moim zdaniem to był od początku głupi pomysł próbując cokolwiek ugrać w tej dziedzinie, przy tak silnej dominacji fb.

09.11.2011 20:08
BIGos
2
odpowiedz
BIGos
61
bigos?! ale głupie

Ja mam tam konto i w moich kręgach całkiem sporo się dzieje. Wielu ludzi związanych z IT/programowaniem wkleja ciekawe artykuły pojawiajace się na blogach i na portalach tematycznych. Równeż wielu cypherpunków.

Nie ma takiego szumu informacyjnego jak na fejsbuniu, nikt nie uprawia marchwi na farmville, nikt nie spamuje swoimi najnowszymi bachorami ani wyjazdem na wakacje. Szczerze mówiąc, wolałbym, zeby G+ został taki jak jest teraz -- spokojny, merytoryczny, ale społeczny.

09.11.2011 20:11
halfmaniac
3
odpowiedz
halfmaniac
84
Dr. Freeman

Jeśli FB pójdzie dalej taką ścieżką jak teraz. Czyli jakieś ankiety, zmiany wyglądu, przypływ gimbusiarni z nk to zapewne coraz więcej ludzi zacznie rezygnować z Facebooka na rzecz Google+, tak jak kiedyś z NK na FB.

09.11.2011 20:11
Browar Drinker
4
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Moim zdaniem to był od początku głupi pomysł próbując cokolwiek ugrać w tej dziedzinie, przy tak silnej dominacji fb.
Jakieś 13 lat temu ktoś mógłby powiedzieć o Google:
Moim zdaniem to głupi pomysł próbując cokolwiek ugrać coś w dziedzinie wyszukiwarek, przy tak silnej dominacji Altavisty...
Jak to się skończyło wszyscy wiemy.
Co do tematu wybieram odpowiedź: Nie mam kont na portalach społecznościowych.

09.11.2011 20:17
5
odpowiedz
V'rra-al_NPC
153
Legend

Kiedyś równie dobrze mogę mówic "Facebook? WTF?" Jak teraz Altavista, który w życiu już chyba do głowy by mi nie wpadł... Konto mam tu i tu i na g+ życie społeczne się nie kręci.

09.11.2011 20:21
6
odpowiedz
ronn
121
Legend

ja tam mam konto na google+ i bardzo sobie chwale

facebook jest za bardzo rozbudowany/skomplikowany i za dużo tam pierdół

google+ jest fajne, funkcjonalne, wygodne. imo zawiera niezbędne minimum tego co potrzeba, i ma świetnego klienta na androida

nie jest co prawda tak popularne jak facebook, ale moze to i lepiej?

----

http://en.wikipedia.org/wiki/Google%2B

In October 2011, the service reached 40 million users, according to Larry Page.[20]
Despite experiencing high growth in the U.S and European markets, Google+ still remains unavailable in mainland China. While it is not technically "blocked" it was just made impossible to use by slowing it down to a crawl.[21]

czyli 40mln (i nie ma w chinach)

09.11.2011 20:22
Bullzeye_NEO
7
odpowiedz
Bullzeye_NEO
246
1977

ja to o tym zapomnialem w sumie, zalozone mam i niewiele sie u mnie dzieje, ale nie sprawdzam nawet profilu czy cos =]

telefon/gg/mail dalej w moim przypadku pozostaja glownymi zrodlami komunikacji

09.11.2011 21:01
fresherty
8
odpowiedz
fresherty
43
Jimi Hendrix Rules!

Z niekłamaną przyjemnością powitałbym nowy dzień, w którym ktoś wysadził w powietrze wszystkie data center FB i rozstrzelał cały team nim się zajmujący. Nie da się normalnie pogadać z ludźmi bez regularnego wchodzenia na FB, człowiek ma wrażenie że słyszy tylko połowę konwersacji. Tym samym jakoś nie kwapię się na G+.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl