Humble Bundle - problem z Burnoutem !
Witam, kupiłem Humble Bundle oferowany ostatnio posiadaczom kont Origin i Steam, zawierający kilka ciekawych tytułów. Póki co grałem głównie w Battlefielda, ale ostatnio pobrałem Burnout Paradise. Podczas włączania gry wyskakuje ekran ładowania po czym gra wywala do windy z komunikatem o błędzie. Pobrałem nowe sterowniki do karty graficznej, ale nie pomogło. System operacyjny to Windows 7 x64. Sprzęt spokojnie powinien udźwignąć.
Ktoś ma jakiś pomysł? Szukałem trochę u wujka Google, ale nie znalazłem nic konkretnego.
Miałem też problem z Burnoutem. Tj. dalej mam, ale do ogarnięcia. Wypieprza mnie do windowsa jak chce szperać z audio teraz :D
Mniejsza:
Wyłącz kamerkę jak masz. Jak masz laptopa to w konfiguracjach Burnout Paradise wybierz "None" z listy.
Gdzieś wyczytałem jeszcze, że pomaga dodanie komendy "-multithread" do uruchomiania jeśli masz wielordzeniowy procesor. Na steamie to wygląda mniej więcej tak, że bierzesz Burnout Paradise z listy, klikasz prawym klawiszem, bierzesz "Properties" a tam na pierwszej zakładce masz "Set Launch Options..." i tam wpisujesz właśnie "-multithread".
I to chyba tyle.
Edit: AAAaaaaaa! Jeszcze coś
Nie wiem gdzie instalujesz gry na steamie, ale domyślnie to jest Steam\steamapps\common\burnout czy coś takiego. W każdym razie - idziesz do katalogu z grą, bierzesz aplikację Burnout Paradise, prawym klawiszem -> właściwości -> zgodność i tam ustawiasz Windows XP (Service Pack 3) i żeby odpalał jako administrator (czy jakoś tak).
Mnie pomogło.
gry mam na originie, używam PC, nie laptopa. komunikat to zwykłe "program przestał działać wyślij/nie wysyłaj". poszperam w trybach zgodności.
tryb zgodności i odpalenie z poziomu administratora pomogło, dzięki wielkie za pomoc :)
^up
no taki ze mnie specjalista, znam się na innych rzeczach, na wszystkim nie muszę, prawda? :)
używam komputera stacjonarnego, nie laptopa*
PatriciusG. - z wywalaniem podczas zmiany ustawień audio miałem problem miesiąc temu. Zauważyłem że zaczęło mnie wywalać tylko kiedy byłem zalogowany do Burnout Online czy coś takiego. Wystarczyło odznaczyć automatyczne logowanie i wszystko gra.
PatriciusG - dzięki wielkie bo też miałem ten problem ale narazie go olalem i nie chciało mi sie pytać. Jutro przetestuje czy to co powiedziałeś będzie działać u mnie. Raczej powinno zadziałać :) Crysisa 2 i Dead Space 3 jeszcze ani razu nie odpaliłem ale kiedyś znajdę na nie czas.