Mam problem z drukarką HP LaserJet P1102, otóż po zmianie tonera na nowy zacina papier w 1/4 dlugości kartki. Na wyjętej kartce widać odznaczone dwie rolki. Próbowałem wyjmować i wkładać jeszcze raz toner ale bez skutku, nadal to samo. Proszę o pomoc, bo musze szybko wydrukować jeden dokument.
Jeśli kupiłeś oryginalny toner HP to zapoznaj się z instrukcją i włóż go dokładnie tak jak masz napisane. (powoli). A wcześniej się nie blokowało?
Toner zamiennik. Wyjąłem bodajże dwie blokady. Trzeci pomaranczowy element jest przy mijescu styku tonera z drukarką, ale w poprzednim tonerze też to było.
Wyjmij wszystkie. Z tego co pamiętam to są tam 3 zabezpieczenia - taka czarna wkładka w tonerze, taka taśma co się ją wyciąga tym pomarańczowym chwytakem i nakładka pomarańczowa.
Może czegoś nie ściągnąłeś i Ci gdzieś tam weszło do drukarki i coś przyblokowywuje.
To nie ma znaczenia czy zamiennik - ja też używam zamienników i wszystko pasuje - choć w przypadku jednego to się musiałem nasilić żeby go wcisnąć, ale potem już działało ok.
i dalej nie rozwiązałem problemu... Toner wchodzi idealnie gładko, a kartki nadal się zacinają, zaczynają tak jakby iśc po skosie i stop i komunikat. Nie mam pojęcia
a sprawdziłeś czy coś tam nie zostało - może coś przyblokowuje w środku - albo jak nie odczepiłeś z tonera wszystkiego albo jakiś kawałek kartki.
Jeżeli drukarka zaczyna brać dobrze papier a potem coś blokuje tzn, że jest coś w środku co nie powinno być - a stary toner wywaliłeś?
Bo może jak Ci został to włóż i zobacz czy też tak będzie się działo.
Witam
Czy rozwiązał Pan problem, ponieważ mam podobny? Zaciął mi się papier, usunąłem resztki. Jestem pewien , że nic już tam nie ma. Cały czas od tego momentu papier zacina mi się w 1/4 .
Najprawdopodobniej może być klapka ułamana. Po prawej stronie albo po lewej takie wystające cuś od klapki. Popatrzcie czy jakiś plastik nie jest odłamany i jest na miejscu. To jest zazwyczaj przyczyną wcinania kartek, czyli coś ułamanego.
Może też być wałek opc. Wałek podczas drukowania chyci sie gumowej listwy i go nie obróci. Wtedy trzeba wałek i listwe natrzeć specjalnym proszkiem. W sumie to takie coś najczęściej występuje w chińskich zamiennikach.