Hmm PS3 czy XBOX? W PL czy UK?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
05.11.2011 23:00
Lukis'
1
odpowiedz
Lukis'
130
POZnańska Pyra

Hmm PS3 czy XBOX? W PL czy UK?

No więc powolutku zaczynam się interesować konsolami. Kiedyś miałem Playstation i miło to wspominam. No i się właśnie zastanawiam, co lepsze, PS3 czy Xbox?

Od razu powiem, że chciałbym konkretnych odpowiedzi a nie zwykłe "PS3 lepsze".

Powiem do czego mi potrzebna konsola. Głównie do grania ze znajomymi. Czyli Fifa, NBA, jakieś Tekkeny, Final Roundy itd. W większość gier RPG gram na PC, bo po prostu wolę myszkę i klawiaturę.

Chodzi mi, która konsola waszym zdaniem jest lepsza, gry są bardziej dostępne (więcej ich wychodzi w interesującej mnie tematyce), która jest tańsza, gry są tańsze i można kupować np. używane.

Też nie wiem, czy obie konsole mają dostęp do Internetu by przez sieć grać za darmo ze znajomymi?

I jak jest z cenami w PL a np. UK? Lepiej kupować tam (jak ma się dojście)??

05.11.2011 23:04
2
odpowiedz
zanonimizowany722242
54
Senator

Powiem do czego mi potrzebna konsola. Głównie do grania ze znajomymi. Czyli Fifa, NBA, jakieś Tekkeny, Final Roundy itd. W większość gier RPG gram na PC, bo po prostu wolę myszkę i klawiaturę.

Do bijatyk nadaje się tylko pad z ps3. Nie wiem jak z fifa i innymi sportówkami (który pad się lepiej sprawdza)

Chodzi mi, która konsola waszym zdaniem jest lepsza, gry są bardziej dostępne (więcej ich wychodzi w interesującej mnie tematyce), która jest tańsza, gry są tańsze i można kupować np. używane.

Gry które wymieniłeś to multiplatformy, bez różnicy.

Też nie wiem, czy obie konsole mają dostęp do Internetu by przez sieć grać za darmo ze znajomymi?

Na xboxie trzeba opłacać abonament, na ps3 jest to darmowe.

I jak jest z cenami w PL a np. UK? Lepiej kupować tam (jak ma się dojście)

Na to samo wychodzi, najlepiej kupić za złotówkę z jakimś abonamentem telefonicznym/telewizyjnym etc.

05.11.2011 23:11
Api15
😊
3
odpowiedz
Api15
90
dziwny człowiek...

Dobre, właśnie przeglądam neta na ten temat, bo też się zastanawiam, więc jak nie masz nic przeciwko, to podepnę się pod temat :)

Czy to prawda, że ps3 jest nowocześniejszy i nowe gry będą na nim wyglądać lepiej?
Interesują mnie głównie strzelanki, czy kontroler FragFX jest wygodny?
Wiem, że ps3 jest droższy, ale skłaniam się ku niemu, jak z jego awaryjnością?
Czy cała otoczka internetowa jest wygodna dla użytkownika?

05.11.2011 23:12
Sensai3D
4
odpowiedz
Sensai3D
146
Generał

Chcesz pograć w gearsy lub halo weź X-boxa jak nie Ps3.

05.11.2011 23:16
5
odpowiedz
zanonimizowany701852
33
Generał

Api15 --->
Czy to prawda, że ps3 jest nowocześniejszy i nowe gry będą na nim wyglądać lepiej?
Chyba jakieś pierdolamento. Jakoś nic o czymś takim nie słyszałem.

Interesują mnie głównie strzelanki, czy kontroler FragFX jest wygodny?
Tutaj ci nie powiem.

Wiem, że ps3 jest droższy, ale skłaniam się ku niemu, jak z jego awaryjnością?
Podobno jest rzadko się psuje, ale każdy sprzęt prędzej czy później złapie coś i się zepsuje.

Czy cała otoczka internetowa jest wygodna dla użytkownika?
Nie za bardzo. Każdy ci powie, że w Xbox'ie cały Xbox Live jest wygodniejszy, jak i sam interfejs X'a. Tu trzeba się pogodzić z tym.

Egzek ---> Śmierdzi mi fanboy'stwem.

Do bijatyk nadaje się tylko pad z ps3. Nie wiem jak z fifa i innymi sportówkami (który pad się lepiej sprawdza)
Jak dla mnie lepszy jest pad od Xbox'a w bijatykach. Na pewno w Fifie jest wygodniejszy.

Gry które wymieniłeś to multiplatformy, bez różnicy.
Tu się zgodzę.

Na xboxie trzeba opłacać abonament, na ps3 jest to darmowe.
Jakieś 125zł rocznie to nie aż tak dużo, co nie? W dodatku na PS3 jest jakieś g***o jak PS+. Raz był komentarz o tym dziadostwie na tvgry i tam mówili, że nie zapłacili by za to g***o. Nie oszukujmy się, ale sam Xbox Live jest lepszy i wygodniejszy. Jakby i Xbox Live i Playstation Network byłyby darmowe to praktycznie każdy brałby Xbox Live'a.

Aha, skomentuje jeszcze tylko to:
Samo granie przez internet jest tak samo wygodne na obu po prostu grasz, lista znajomych i funkcje ich dotyczące wyglądają bardzo podobnie. Xbox360 dużo lepiej wypada pod względem sklepu on-line i interfejsu związanego z xbox live, ps3 posiada natomiast przeglądarke internetową w przeciwieństwie do xboxa, problem w tym że jest to mało praktycznie i niewygodne jeśli ktoś ma PC nie widzę sensu w używaniu pstrójkowej przeglądarki.

Na święta ma być wielka aktualizacja dla Xbox'a i ma być coś na wzór takiej przeglądarki i innych bajerów. W takim wypadku to X już totalnie zje PS'a.

Zapomniałem dodać, że nie mam zamiaru się z nikim kłócić.

<- granie w bijatyki wygodniejsze na żałosnym xboxowym krzyżaku

Żałosny to jest pad od PS'a.

05.11.2011 23:21
6
odpowiedz
zanonimizowany722242
54
Senator

1. Czy to prawda, że ps3 jest nowocześniejszy i nowe gry będą na nim wyglądać lepiej?

Gry wydawane tylko na PS3 wyglądają lepiej niż którekolwiek wydawane na xboxa 360, ale za to gry które ukazują się na wszystkich platformach lepiej wypadają na xboxie, przyczyną jest trudna architektura playstation przez co pisanie gier na tą konsole do perfekcji opanowały tylko wewnętrzne studia.

2. Interesują mnie głównie strzelanki, czy kontroler FragFX jest wygodny?

Przyzwyczaisz się do pada po 4 dniach, to nie ma sensu.

3. Wiem, że ps3 jest droższy, ale skłaniam się ku niemu, jak z jego awaryjnością?

według statystyk, podań, mitów i legend a także znanych mi osobiście historii wytrzymalszą konsolą było zawsze playstation, podobno przy najnowszej wersji xboxa się to poprawiło. Prawda jest taka że starsze 360 padały jak muchy, ale gwarancje miały/mają niezłą.

4. Czy cała otoczka internetowa jest wygodna dla użytkownika?

Samo granie przez internet jest tak samo wygodne na obu konsolach po prostu grasz, lista znajomych i funkcje ich dotyczące wyglądają bardzo podobnie. Xbox360 dużo lepiej wypada pod względem sklepu on-line i interfejsu związanego z xbox live, ps3 posiada natomiast przeglądarke internetową w przeciwieństwie do xboxa, problem w tym że jest to mało praktycznie i niewygodne jeśli ktoś ma PC nie widzę sensu w używaniu pstrójkowej przeglądarki.

Zapewniam o braku stronniczości, gram na obu konsolach, posiadam obecnie tylko jedną z nich i używam jej tylko do tytułów na wyłączność oraz tych które wychodzą wcześniej. Żadna z wymienionych konsol nie jest dla mnie główną platformą.

Egzek ---> Śmierdzi mi fanboy'stwem + X już totalnie zje PS'a. + Żałosny to jest pad od PS'a = i just lold.

Najlepsze jest ciskanie się z adremem o to jaki jest xboxowy pad, kiedy to adrem sam siedzi na Xie napewno dłużej niż ten biedny chłopiec.

05.11.2011 23:23
😁
7
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

Jak dla mnie lepszy jest pad od Xbox'a w bijatykach. Na pewno w Fifie jest wygodniejszy.

<- granie w bijatyki wygodniejsze na żałosnym xboxowym krzyżaku

05.11.2011 23:24
8
odpowiedz
el.kocyk
193
Legend

frag fx nie jest wygodny, niestety jest do bani

05.11.2011 23:43
Lukis'
9
odpowiedz
Lukis'
130
POZnańska Pyra

Akurat mi o pada nie chodzi :) Bo to już kwestia gustu.

No dobra a:

1. Na jaką platformę jest więcej gier tylko na nią? (jakieś tytuły?)

2. Który jest solidniejszy? Chodzi mi o kwestie obudowy ;]

3. Jak się przedstawia sprawa Kinecta i Move (chyba to są te kontrolery nie co nas widzą nie?).

05.11.2011 23:48
10
odpowiedz
zanonimizowany812512
5
Pretorianin

Dla multi i gierek ekskluzywnych zalecam PS3. Posiadałem Xbox360 i posiadam PS3, mimo, że jestem zagorzałym PCtowcem, ale i fanem FPS więc... Co do tematu PS3 nie ma płatnego multi, jest bardziej ciche, więcej gier na tę platformę i łatwiejsza grywalność.

05.11.2011 23:55
11
odpowiedz
zanonimizowany722242
54
Senator

1. Na jaką platformę jest więcej gier tylko na nią? (jakieś tytuły?)

Na to pytanie nie będe odpowiadał bo się zrobi shitstorm, jeśli Ci zależy możesz do mnie napisać na gg, ogółem ultimatum jest odpowiedź żebyś przeglądnął exy i zdecydował które Ci się bardziej podobają i w ten sposób wybrał konsole.

2. Który jest solidniejszy? Chodzi mi o kwestie obudowy ;]

Xbox jest bardziej blaszany, wyglądem przypomina i ogólna architekturą przypomina sprasowanego PCta, PS3 jest bardziej plastikowe. Gdy podnosiłem obie ps3 wydawało się pewniejsze w dłoniach, no ale znowu to tylko plastik.

3. Jak się przedstawia sprawa Kinecta i Move (chyba to są te kontrolery nie co nas widzą nie?).

Jak dla mnie oba są gównem. Jeśli już mam Ci coś doradzić do samotnego grania wydaje mi się że prędzej move natomiast do grania z rodziną/dziewczyną/rodzeństwem polecałbym kinecta, fajna zabawa dla dzieciaków i dziewczyn, ale z graniem to nie ma nic wspólnego.

Co do tematu PS3 nie ma płatnego multi, jest bardziej ciche

Zależy które, bo FATy i stare Xy wyja gorzej niż mój PC z 6 (nie licząc dodatkowych 3 w grafie) wiatrakami. Natomiast wersje Slim są obie cichutkie.

06.11.2011 07:27
12
odpowiedz
zanonimizowany568891
57
Konsul

Ja się nie zgadzam co do ostatniego zdania Egzeka.Posiadam fata już ponad rok i jak na razie działa bardzo cicho o ile zainstaluje grę na dysk.

06.11.2011 10:28
Api15
13
odpowiedz
Api15
90
dziwny człowiek...

Skłaniam się do kupna PS3, cena nie jest tak wielka (można do tyś kupić)

Oczywiście brać wersje slim, pojemność dysku według własnego uznania, tak?

06.11.2011 10:29
Mada Fakir
14
odpowiedz
Mada Fakir
87
Sweet Transvestite
Wideo

Lukis - PS3 mi się wydaje twardsze.

http://www.youtube.com/watch?v=RFcz0FmGiLc

http://www.youtube.com/watch?v=sWnfZQ7h6ck

Oczywiście brać wersje slim, pojemność dysku według własnego uznania, tak? Tak.

06.11.2011 19:06
Api15
😊
15
odpowiedz
Api15
90
dziwny człowiek...

Up, może ktoś coś jeszcze ciekawego powie :)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl