Zakupilem BM z ostatniej promocji na steamie wczoraj pogralem pol godziny zapisalem, dzisiaj patrze save nie ma, znowu pogralem pol godziny zapisalem wracam save nie ma. Dopiero teraz sie dowiedzialem, ze save sa tylko po zakonczeniu misji. Co za totalny idiotyzm, nie kazdy ma czas spedzac godzine/dwie (kij go wie ile zakonczenie jednej misji trwa wliczajac niepowodzenia) albo ochote na powtarzanie wszystkiego od poczatku za kazdym razem.
Nie da sie tego ograniczenia jakos obejsc oprocz oczywiscie niewylaczania gry?
@Up
Spróbuj skopiować save przed wyjściem z gry.
Z drugiej strony jesteś chyba jedyny, któremu to aż tak bardzo przeszkadza... Misje w Hitmanie długie nie są, raptem kilka minut kombinowania.
Nie obrażaj tej świetnej gry. Przechodź po jednej/dwie misje nie zaczynając kolejnej to nie będzie problemu...
Persecuted dokładnie. Teraz wszyscy casualowcy przyzwyczajeni, że gry przechodzą się same. Ten tytuł jest tak dobry, każda misja tak rozbudowana, że warto ją przejść jeszcze raz nie koniecznie w tym samym stylu.
Pierwsza misja i jak narazie do "swietnej gry" jej jeszcze bardzo dalekooo. Jak dotej pory gra liniowa jak drut, "ktos" przypadkiem zostawil nawet snajpere, strzykawe i pojemniki na chowanie zwlok w strategicznych miejscach. :)
Pierwsza misja to trening, dalej jest już normalny Hitman.
Pierwsza misja to trening i chyba jeden z najlepszych w grach no chyba, że podasz mi inny tytuł gdzie jest tak dobra misja treningowa? W ogóle to zagraj w poprzednie części a nie, że grasz od razu w BM bo ma jeszcze w miarę dobrą grafike.
Pierwsza misja i jak narazie do "swietnej gry" jej jeszcze bardzo dalekooo
Facepalm
[8] Jak zagra w poprzednie części gdzie była ograniczona liczba zapisów lub nie można było robić ich wcale to zemrze biedak:).
Jak zagra w poprzednie części gdzie była ograniczona liczba zapisów lub nie można było robić ich wcale to zemrze biedak:).
Ta a w szczególności pierwszego hitmana, gdzie zapisy są tylko w określonych miejscach.
Akurate nie chodzilo mi o to, ze gra jest za trudna tylko o, ze jak nie mam czasu ani ochoty skonczyc misji w tym czasie to nie ma mozliwosci jej zapisac.
edit. jedynke przeszlem kiedys, co do zapisu gier to podrosniecie i zrozumiecie o co mi chodzi :)
To wracaj grać w mincrafta tam zbudowany domek z gównianych klocków ci sie zapewne zapisze.
edit. jedynke przeszlem kiedys, co do zapisu gier to podrosniecie i zrozumiecie o co mi chodzi :)
Chyba na kodach z poradnikiem.
@codeine
Przesadzasz. A zwalanie winy na wiek "bo dzieciaki mają czas grać, a ja biedny zapracowany biznesmen nie mam ;(" jest lekko żałosne...
Hitman to nie jest Demon Souls, czyli jakiś mega hardcore dla wybranych, wymagający wiele godzin zaangażowana. Dowolną misję w Hitmanie BM idzie ukończyć w kilka minut (nawet przy pierwszym podejściu). Jeżeli nawet to Cię przerasta to sorry, ale to chyba nie jest produkcja dla Ciebie. Krócej niż 20-30 minut na jedno posiedzenie, to wymaga chyba tylko Farmville i jemu podobne, może w takie coś sobie pograj?
Rozumiem że czasy się zmieniają, że ludzie zalatani i czasu nie mają, ale Hitman to jednak ciągle normalna GRA, a nie 10 minutowy odstresowywacz po pracy, dla typowych casuali - i chwała mu za to... Nie zwalaj winy na produkcję, tylko znajdź sobie coś innego jako formę rozrywki.
Fakt, w sumie trochę niezdarny ten system, bo poziom trudności to jedno, a system zapisywania to drugie. Niektóre misje aż się proszą o misterny plan, który może zająć spokojnie więcej niż godzinę (wiem, bo grałem w Blood Money i lubiłem kombinować, a potem się okazywało, że na jedną misję przetrawiłem 1,5h. No ale satysfakcja z zabójstwa doskonałego była), a brak zapisu w trakcie to po prostu wada i tyle. Taki system często skłania ludzi do odwalania misji byle jak, co nie jest sensem tej gry.
Zapisy w trakcie są, ale tylko do czasu ukończenia. Ogólnie misje zajmują max 30min. więc nie rozumiem, o co chodzi. Po powtarzaniu 10 raz misji, znasz już wszystko na pamięć i po prostu save robisz w kluczowych miejscach, żeby nie biegać znowu przez całą mapę, bo strzykawkę wyjąłeś 3s za późno. Hitman jest dość specyficzny, na pewno nie jest to gra dla każdego jak Cod.
więc nie rozumiem, o co chodzi
O mozliwosc wyboru. Chcialbym zakonczyc w tym dokladnym momencie i powrocic do rozgrywki od tego samego momentu jutro bez tego zbednego powtarzania(automatycznego odwalania) 3/4 misji dla niewiadomo jakiego powodu. Tworcy gier biora was za idiotow a wy przklaskujecie cieszac sie, ze to nie cod. Zabawne :)