Mam problem a mianowicie pobrałem grę ze Steama gdyż była wczoraj w dosyć opłacalnej cenie a chcę zagrać w tą "grę legendę". Zainstalowałem i pojawił się problem. Gra cały czas wywala. Gdy przyciskam "Graj" na Steamie pojawia się to pierwsze okno zaraz po tym dziwnym intrze i mija zaledwie kilka sekund i pojawia się "Program hl2 przestał działać." Windows nie wyszukuje żadnego rozwiązania. Od razu mówię że mam Windows 7 reszta specyfikacji poniżej. Co najciekawsze nie mogę odpalić poprzez ikonę gry... Gdy wchodzę do folderu Steama a potem na steamapps itd. i naciskam na ikonę gry to nic się nie dzieje tak jakby w ogóle się nie chciało włączyć. Tylko Steam jakoś dziwacznie odpala to poprzez kliknięcie w "Graj". Ma ktoś jakieś pomysły jak to naprawić?
spróbuj sprawdzić integralność plików w steam, prawy klik na tytuł a później Properties (ostatnia opcja) później local files i verify integrity.... itd odpowiedz jeżeli się uda
[2] - Próbowałem, cały czas wynik jest pozytywny. Half Life 2 działa normalnie jak coś...
Spróbuj uruchomić jako administrator z folderu gry ew: ustaw kompatibilność na windows 7/vista lub próbuj każdy pokolei
Uruchom gre z argumentem +log on , po zawartosci logow dowiesz sie w czym tkwi problem.
[5] - Problem jest w tym że ta gra nie ma nigdzie ikony która by ją uruchamiała. Steam pokazuje hl2 w folderze steamapps "nazwa konta" i tam jest half life source ale jak to uruchamiam to czekam z 2 minuty i totalnie nic się nie dzieje, nie istnieje to w procesach itp. Grę da się odpalić tylko poprzez przycisk "Graj". Utworzenie ikony na pulpicie też nic nie daje...
[6] - Nie ogarniam dokładnie. Gdzie mam to wpisać? Bo tak jak mówię pliku w głównym folderze do uruchomienia nie ma a wpisałem to w opcjach uruchamiania we właściwościach gry na Steamie ale nic się nie stało.
Dobra, po zainstalowaniu HL Source Deathmatch ikonka na pulpicie się pojawiła i działa i do Deathmatcha i do samego Sourca. Oczywiście nic się nie zmieniło w sprawie samego HL Source nadal to samo się dzieje ale Deathmatch działa normalnie, w 100% dobrze. Ale niestety jak to ikonki Steama nie wiadomo do czego się odnoszą bo w folderze nadal nie da się uruchomić gry a w tej ikonce nie mogę dać zgodności...
By dodać ten argument +log on, kliknij na grę w bibliotece prawym przyciskiem, wybierz WŁAŚCIWOŚCI, a następnie w zakładce OGÓLNE wybierz USTAW OPCJE URUCHAMIANIA...
Mały upek. Wysłałem błąd do Steam Supportu ale coś im się nie chce odpowiadać...