Czyżby to była prawda ?
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m5w014xUET1qjb8xho1_500.jpg <--- dziś znalezione
Ile takich rzeczy krąży na necie, a wy wciąż wierzycie...
[2] Gniot to z twojej pustej głowy jest.
Jak bedzie na tym starym silniku source <--- Ten silnik jest jednym z najlepszych, z ktorego da sie wycisnac swietne swiatlo-cienie i bardzo dobra grafike, przy niewielkich wymaganiach. Zzera to wiele wspolczesnych enginow, chociazby Frostbite 1.5* - w ktorym cienie wygladaja jak postrzepione wycinanki, tekstury sa marnej jakosci, a modele nie powalaja.
* - Zastosowany przy Bad Company 2...
.Belial: Po co w ogole grasz gry ? Nie lepiej zebys ogladnal jakis nowy film sci-fi, masz tam pelno efektow graficznych bijacych jakosciowo BF`a na glowe.
spoiler start
Idac za Twoim tokiem rozumowania w gry gra sie wylacznie po to, zeby podziwiac grafike.
spoiler stop
Dokładnie w grach nie liczy się grafika a pomysł i wykonanie, nadal gram w gry z NES (pegazus) itd bo są świetnie gameplayowo
[6] Wróć na forum za 3 lata, może zmądrzejesz.
Sethlan [4] Wybacz ale piszesz głupoty. Source jest już stary i żeby coś z niego wycisnąć trzeba się nieźle namęczyć. Jak sobie pomyśle ile roboty było przy tworzeniu tak skomplikowanych map w sdk to aż łapię się za głowę...
Jeżeli będzie na source to może nie podziękuję, ale na pewno nie kupię wersji premierowej.
.Belial - jeśli dla Ciebie nowa jakość ogranicza się do oprawy graficznej to na serio bardzo Ci współczuję...
Jak rozumiem Half-Life 3 mógłby ukazać się jako demo technologiczne działające pod najnowszym Directem, a tobie i tak by to nie przeszkadzało - fapałbyś sobie do teselacji na ekranie :P W końcu to nowa jakość.
Jak dla mnie grafika może równie dobrze wyglądać jak w pierwszym Half-Lifie, oczekuję wciągającej fabuły i zwieńczenia historii ataku Kombinatu na Ziemię, a nie fajerwerków z kosmosu.
Jak będzie na tym starym silniku source, to ja podziękuję za takiego gniota
Oh, widzę, gimbus się odezwał.
Limbo - nie boli, ale bawi nas założenie, że to grafika ma decydować o jakości gry ("to ja podziękuję za takiego gniota"). Btw. mnie bawi twoje rozbawienie. Ale się pośmiejemy! ; )
Jak mnie bawi to oburzenie na krytyke swietego Half life'a, boli was, ze source to stary silnik ktory do niczego juz sie nie nadaje?
Boli nas to że ludzie potrafią stwierdzić "stary silnik omg to gniot ja nie zagram" i przy tym przyznać się że w grach nie liczy się dla nich nic oprócz grafiki, w pierwszej Mafii pewnie cutscenki przeskakiwali.
Wszystkie Half-Life'y opowiadały historię. Nie były benchmarkami. Tak jak od lat powtarzam- Ep3 na Source, lekkie wprowadzenie do HL3. HL3 na silniku Src3, na nowych konsolach i porządnych PC.
HL3 zasługuje na nowy silnik. Metro 2033 pokazało że inwestycja w oprawę dobrze się odbija na całokształcie fabularnym i samej klasie gry, po tych latach mimo wszystko byłby to zgrzyt. Source był imponujący (no, fizyka nadal daje radę) w 2005, dziś mimo wielu ulepszeń silnikowi wychodzą zmarszczki (ładowania, wielkość lokacji...) i nic tego nie zmieni.
Będzie na 100% na silniku Source, oczywiście z nowymi aktualizacjami.
Valve nigdy nie zrobiło własnego silnika od zera, od założenia firmy jadą na rdzeniu z Quake 1 i nie widzą powodów by rezygnować z tego, co się świetnie sprawdza :)
Na następnej generacji konsol również będzie śmigać :)
Kazioo-->No to oby im się to odbiło na sprzedaży bardzo widocznie. I source owszem sprawdzał się świetnie ale do 2007 roku. Nie da się w nieskończoność ulepszać starego enginu.