Karta wygląda bardzo kiczowato - jest drobniutka ale nie mam na lepszą funduszy. Czy pociągnie bez problemów najnowsze tytuły: Heroes VII itp.
Producent chipsetu: Nvidia
Typ chipsetu: GeForce GTX 750
Typ chlodzenia: aktywne
Zainstalowana pamięć wideo: 2048 MB
Rodzaj pamięci: GDDR5
Szyna pamięci: 128-bitowa
Taktowanie rdzenia: 1137 MHz
Taktowanie pamięci: 5010 MHz
Maksymalna rozdzielczość obrazu:2560 x 1600 pikseli
Typ złącza magistrali: PCI-Express x16 (ver. 3.0)
Złącze zewnętrzne: 1 x DVI-I, 1 x HDMI, 1 x D-Sub
Obsługiwane standardy: DirectX 11.2, OpenGl 4.4
Obsługiwane funkcje: NVIDIA 3D Vision, Nvidia PureVideo HD, PhysX, CUDA, GPU Boost, Adaptive Vertical Sync
Szerokość: 18,49 cm
Wysokość: 2,9 cm
Głębokość: 11,5 cm
Zużycie energii: 60W
Jeśli nie są to bardzo wymagające gry to tak, pociągnie ale nie licz na jakieś maksymalne ustawienia i 60 fps...Ta karta jest ekonomiczna, zużywa mało prądu i dlatego jest też skrajnie wydajna...
Ale odpowiadając na pytanie: Nie, dla mnie ta karta nie jest dobra do gier a zwłaszcza do najnowszych...
Ktoś odepalał może Heroes VII w 1920x1200 na niej. Ile by było fps-ów
Aidipi - jeżeli miałbym w Heroes VII 30-35 fps-ów byłbym w sumie zadowolony.
Ta karta to odpowiednik tego co siedzi w PS4, czyli średnie detale w 900p lub 1080p i nie więcej niż 30 fps powinna wyciągnąć bez problemu, ale na więcej nie licz.
Jak na możliwości PC karta z niskiej półki, ale pograć na niej się da. Szczególnie, jeśli będzie napędzał ją min. Core i3.
Największą zaletą tej karty jest to, że jest na Maxwell'u, a ta technologia się Nvidii naprawdę udała. Karty są wydajne, chłodne i energooszczędne.
Na niewielki rozmiar nie zwracaj uwagi, w końcu nawet GF 970 sprzedają w formacie ITX. Fakt, że karta jest wówczas i tak dwuslotowa i ze 2 kg waży, ale jakby nie patrzeć wymiarowo niewielka.
W HoMM VII powinna sobie poradzić bez trudu, bo gra wymaga min. GF 460, a GF 750 jest ponad 2x wydajniejszy.
ok - wielkie dzięki - na integrze w H7 mam tylko 8fpsów i to w 1280x1024 (radeon 8570 HD), zależało mi by bardzo, gdyby nowa uciągnęła rozdziałke 1920x1200 w 30 fps-ach - uciągnie?
procek mam Amd 3,9ghz (4-rdzeniowy)
Ja mam i nie narzekam.
Tyłka nie urywa, ale GTA V, Crysis 3, Batllefield 4, Watch Dogs itd. spokojnie pozaliczałem. Z gier które próbowałem jedynie Dying Light było niegrywalne. Zaznaczam, że szpilam na telewizorze w 1360x768 z padem w łapach i siedząc na kanapie i 30 fps mi wystarcza. Choć zazwyczaj jest więcej.