Wczoraj kupiłem sobie GTA5 na PS3. Pograłem może z godzinkę, dwie (w tym chwile obczaiłem online'a). Dzisiaj wchodzę do gry na tryb fabularny oczywiście i moim oczom ukazuje się mnóstwo broni w ekwipunku, nie wiem może nawet wszystkie, faktem było że całe kółko z broniami było zapełnione. O co tu chodzi? W zapisie widnieje że przeszedłem dopiero niecałe 2% gry a wczoraj kończąc grę w swoim asortymencie miałem jedynie pięści i nóż kupiony w sklepie. Wie ktoś o co może chodzić? Czy to ten online mógł coś namieszać/ zbugować? Z góry dzięki za odpowiedzi.
z czasem, jak wykonujesz misje, dostajesz pare broni bez konieczności ich kupowania
Bronie z DLC otrzymuje się automatycznie, postać będzie je miała od samego początku gry.
[4] Masz bronie z DLC...
Ale jeszcze wczoraj tych broni nie miałem, więc nie mam ich ani od początku gry ani za żadne misje.
[3] To jeżeli wczoraj grałem przez 2h i ich nie miałem a dzisiaj po wejściu do gry nagle je mam to z jakiego DLC? Nie rozumiem. Gdybym miał je od samego początku gry to jeszcze bym zrozumiał a tak to raczej ciężko. Poza tym nie kupowałem żadnego DLC, kupiłem tylko samą grę więc o co chodzi?
Skoro wszedłeś w online to znaczy, że gra pobrała wszystkie DLC. Nie musiałeś ich kupować, bo są za darmo. Wśród nich są też bronie, które w online trzeba odblokować, ale trybie fabularnym są dodawane do ekwipunku automatycznie. Teraz jasne?
Wielkie dzięki brachu, teraz jasne. A już chciałem zaczynać grę od początku bo myślałem że ktoś mógł coś narobić na diabła. Swoją drogą musisz mieć rację bo najpierw grałem SP potem pobrałem aktualizacje a potem MP, i na SP wszedłem dopiero dzisiaj. Ale z drugiej strony patrząc to cała ta sytuacja to kompletna pomyłka, nie można mieć na początku gry wszystkich broni, to psuje całą zabawę. Szczerze mówiąc wolałbym pozostać z tym jednym nożem a na resztę zapracować. Ale mniejsza o to, ważne że wyjaśniłeś sprawę. Jeszcze raz dzięki.