Siemka. Jest to wątek w którym możecie się podzielić swoimi pierwszymi wrażeniami z GTA V. Ja osobiście gram już od wczoraj i mam ukończone około 10% i muszę powiedzieć, że jest to chyba najlepsza gra w jaką grałem! A jeszcze jak będzie już GTA Online to będzie w ogóle mega! :D
I po co kolejny wątek o GTA 5 jak można wyrazić swoją opinie w komentarzu pod grą:
https://www.gry-online.pl/gry/grand-theft-auto-v/z22e56
Widziałem na wonzaja streamie, że misji jest tylko 69. W porównaniu do prawie 100 z czwórki to nieco mało.
Grą miałem się nie interesować i czekać cierpliwie na wersję pc, ale pare streamów i gameplayów już obejrzałem, ciężko się powstrzymać, świetnie się to prezentuje. Staram się jedynie unikać patrzenia na misje, tym bardziej, że jak wspominałem jest ich stosunkowo nie dużo.
No i mapa z tego co widziałem to nie jest jakaś przeolbrzymia. Gadali, ze większe niż SA, Red Dead i 4 razem wzięte, a okazuje się, że trochę okłamali. Jak dla mnie jest nieco mniejsza niż SA. tylko, ze bardziej gęsto jest więcej ulic, budynków itp.
Teksturki z bliska i ząbki na krawędziach też nieco rażą, podobno fps też nie zachwyca, ale to wszystko zostanie pewnie unicestwione w wypadku wersji PC, którą zakupię.
Tyle z takich moich obaw, reszta z tego co widziałem jest doskonała. Oceny 10/10 mnie nie dziwią..