Witam, dzisiaj chciałem odświeżyc sobie GTA IV. Niestety mój koffany Radeon ma jakiś dziwny problem.
Tak jak na screenie nie mogę zmienić ustawień
Co ciekawe nie jestem odosobniony https://www.youtube.com/watch?v=PUrSQhFxkUY
spoiler start
NIGDY WIĘCEJ NIE KUPIĘ SZROTU OD AMD, chcę znowu swojego GTX'a 660 :(
spoiler stop
Nie znalazłem rozwiązania, może ktoś jednak coś poradzi ?
up
czyli sobie nie pogram ? :(
Jezuu jaki ja głupi byłem z tym Radeonem. Nigdy więcej nikomu nie polecę ścierwa//
Radeony nie są złe ale prawdą jest że są gorszę od GTXów ze względów na temperatury i sterowniki. Może spróbuj pogrzebać w plikach gry. Masz aktualne sterowniki i najnowszy update do GTA?
Jedna gra sprawia problem i nagle cały ten Radeon zły?
Z tego co pamiętam, był parametr linii poleceń, który po dodaniu do GTAIV.exe ignorował limit VRAM i można było ustawić dowolne detale. Powinno pomóc.
Inna sprawa, że kompletnie nie rozumiem po co ktoś miałby wymieniać 660 na jakiegoś Radeona. Jeśli już na GF 970 przynajmniej:)
-nomemrestrict -norestrictions to mi pomogło, wcześniej znalazłem tylko info o dopisaniu tego pierwszego.
Drugi problem z tą kartą jest taki, ze nowy MK X chodzi gorzej niż na 660tce.
Z kolei ACU chodzi o wiele lepiej na Radeonie, ale czasem miałem jakieś artefakty graficzne (na 660 bylo ok)
Inna sprawa, że kompletnie nie rozumiem po co ktoś miałby wymieniać 660 na jakiegoś Radeona. Jeśli już na GF 970 przynajmniej:)
Wymiana 660 nawet na 660 ti ma dużo sensu. To o klasę lepsza grafika.
7950 = 760, naprawdę czuć różnicę.
Może trochę przesadziłem, ale tak czy siak nie satysfakcjonują mnie sterowniki do tych kart.
Tak w ogole to kiedy będą jakieś nowe stery ktoś coś słyszał?