Gta IV
Witam
Posiadam Komputer o parametrach :
AMD Athlon 5200+ 2,6 GHz
Ram: 2GB
KArta grafiki : Ati radeon 3650 HD wersja 256 mb
Mam pytanie czy gta iv mi pojdzie na tym sprzecie dokladniej chodzi mi o to czy po wrzuceniu tego pliku a raczej configu do folderu z gra bedzie mi to gta smigac na tyle aby dalo sie grac i nie byly zbyt tragiczne teksturki ;)
Z gory dziekuje Spinner
[1] - Chyba żartujesz. Proc już się rzuca w oczy że to koniec gry. RAM nawet nie tak źle chociaż mogłoby być więcej. A karta graficzna. Tutaj pies dobity i pogrzebany. Nawet gdyby na tym procesorku dobiło co 15 FPS to karta spieprzy sprawę. Za mała pojemność karty bo GTA IV wymaga 512 MB. A model o wiele a stary. Ja mam prawie tą samą co ty(gorszą:)) i GTA IV idzie mi na około 15 FPS a mam 512 MB karty graficznej. Gdybyś miał 512 MB to może z 15-20 FPS na minimalnych by uciągnęło ale w GTA IV 15 FPS to żadna frajda.
Człowieku ja na moim sprzęcie ledwo na średnich gram optymalizacja w Gta 4 jest okropna!:P
Prawdopodobnie nie. Gdybyś podkręcił kompa na fulla to może na najniższych rozdzielczościach poszło by. Poszukaj sobie takiej strony na której wybierasz grę i ci automatycznie sprawdza ci pójdzie na twoich sprzęcie.
W dniu premiery grałem na podobnej konfiguracji (tyle, że 3,2Ghz procek) i dało się grać. Teraz po najnowszym patchu na pewno gra będzie lepiej chodziła.
Cóż wielka szkoda , mógłby mi ktoś napisać jakiego składaka złożyć za max 3 tysiace złotych aby oprócz gta IV przygotować sie także na gta V ?
Pytaj w tym wątku. Odpowiedzą na pewno a wątek po to stworzony więc ci którzy coś wiedzą za 3 tysie złożą ci potwora!
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-lv/zab1fc95?N=1