Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

gry switch do nauki angielskiego

Forum Gry Przygodowe
Odpowiedz
17.08.2026 14:25
1
odpowiedz
Hexace
1
Legionista

gry switch do nauki angielskiego

Cześć Szukam gier na nintendo switch lite do gry do nauki angielskiego z matury z angielskiego podstawy miałam 50% więc niewiele umiem może ktoś coś polecić zasanawiam się nad pokemon brilliant albo paper mario thousand year door Pozdrawiam

17.08.2026 14:31
2
odpowiedz
Hexace
1
Legionista

mam life is strange i zeldę breath of the wild ale są za trudne

18.08.2026 10:51
3
odpowiedz
Hexace
1
Legionista

ostatnio na laptopie zaczęłam grać w Night in the Woods i szukam czegoś podobnego na switch bardzo mi się podoba ta gra

post wyedytowany przez Hexace 2026-08-18 10:51:24
18.08.2026 11:47
MarkcusFetysz
4
odpowiedz
6 odpowiedzi
MarkcusFetysz
12
Pretorianin

Zagraj sobie w The Walking Dead: A Telltale Games Series, weź słownik i tłumacz dialogi. Jak masz dużo samozaparcia to disco elysium.

18.08.2026 12:25
4.1
odpowiedz
Hexace
1
Legionista

MarkcusFetysz a paper mario thousand year door i pokemon brilliant będą ok? bo chcę coś co będzie dostępne w x kom

post wyedytowany przez Hexace 2026-08-18 13:04:14
18.08.2026 16:42
4.2
1
odpowiedz
Jerry_D
86
Senator

MarkcusFetysz Gdzie Disco Elysium?! Tam się rodowity anglik czasem musi zastanowić 2-3 razy, o co chodzi, a ty komuś z angielskim podstawowym na 50% proponujesz do nauki. Jak ktoś ledwo co potrafi się utrzymać na wodzie, to go nie wyrzucasz za burtę na środku oceanu w trakcie sztormu, żeby się nauczył.

18.08.2026 18:35
MarkcusFetysz
4.3
odpowiedz
MarkcusFetysz
12
Pretorianin

Dobra przesadziłem xD

18.08.2026 18:55
py5znym4g
4.4
odpowiedz
py5znym4g
0
Chorąży

Jerry_D dokładnie tak się robi. Nie masz wyjścia i siłą rzeczy uczysz się.

18.08.2026 19:22
4.5
odpowiedz
Jerry_D
86
Senator

py5znym4g A to w takim razie reforma systemu edukacji potrzebna na gwałt. Dzieciaki w podstawówce marnują czas na naukę dodawania i odejmowania, potem mnożenia i dzielenia, pierwiastków i potęg, równań z jedną niewiadomą, z wieloma niewiadomymi, układów równań... po cholerę to wszystko, jak można im od razu kazać liczyć limesy? Albo fizyka: na cholerę zaczynać od newtonowskiej i przechodzić do Einsteina i względności, jak można od pierwszego kopa lecieć fizykę kwantową. I angielskiego też niech nie zaczynają od Good Morning i How are you, tylko niech od razu czytają Szekspira. I to nie tego uwspółcześnionego, tylko tak, jak Szekspir pisał: w średnioangielskim. Te 5-6-latki nie będą miały wyjścia i siłą rzeczy się nauczą. 😂

Przy grach można sobie w przyjemny sposób poszerzyć słownictwo i rozumienie, ale to trzeba trochę dopasować trudność tekstu do poziomu. Hexace ma chęci, ale jak dostanie grę, w której nie kuma zupełnie nic i jedno zdanie będzie mozolnie przekładać 20 minut, to tylko się zniechęci.

18.08.2026 21:56
py5znym4g
4.6
odpowiedz
py5znym4g
0
Chorąży

Zabrakło słowa klucza - Jak.

Jak nie masz wyjścia to siłą rzeczy uczysz się.

A matematykę i fizykę to walić prądem. Do życia potrzebne podstawy podstaw.

post wyedytowany przez py5znym4g 2026-08-18 21:58:08
18.08.2026 12:24
5
odpowiedz
Hexace
1
Legionista

a paper mario thousand year door i pokemon brilliant będą ok?

18.08.2026 22:24
6
odpowiedz
DUNCAN_83
176
Generał

Hexace--> nie wiem jak pokemony (nigdy nie grałem) ale gry typu mario rpg (Paper, Mario & Luigi itd.) mają dużo tekstu, i choć jest on w miarę prosty to jednak jest tam dużo humoru słownego i słowotwórstwa, a i same słownictwo zahacza o tematy które nie występują na podstawowym j.ang. Nie jest to nic strasznie trudnego ale jeśli podstawowy to u ciebie 50% to albo nie będziesz łapał wielu odniesień albo będziesz musiał sprawdzać ze słownikiem/ai i tłumaczyć na bieżąco. Jeśli masz ochotę i odrobinę samozaparcia to jak najbardziej polecam gry rpg z marianem bo wielokrotnie obśmiałem się przy nich jak norka, z drugiej jednak strony jeśli zrozumiesz z tekstu tylko ogólnie o co chodzi, to wiele stracisz.

Forum Forum Gry Przygodowe
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl