gry switch do nauki angielskiego
Cześć Szukam gier na nintendo switch lite do gry do nauki angielskiego z matury z angielskiego podstawy miałam 50% więc niewiele umiem może ktoś coś polecić zasanawiam się nad pokemon brilliant albo paper mario thousand year door Pozdrawiam
ostatnio na laptopie zaczęłam grać w Night in the Woods i szukam czegoś podobnego na switch bardzo mi się podoba ta gra
Zagraj sobie w The Walking Dead: A Telltale Games Series, weź słownik i tłumacz dialogi. Jak masz dużo samozaparcia to disco elysium.
Przy grach można sobie w przyjemny sposób poszerzyć słownictwo i rozumienie, ale to trzeba trochę dopasować trudność tekstu do poziomu. Hexace ma chęci, ale jak dostanie grę, w której nie kuma zupełnie nic i jedno zdanie będzie mozolnie przekładać 20 minut, to tylko się zniechęci.
Hexace--> nie wiem jak pokemony (nigdy nie grałem) ale gry typu mario rpg (Paper, Mario & Luigi itd.) mają dużo tekstu, i choć jest on w miarę prosty to jednak jest tam dużo humoru słownego i słowotwórstwa, a i same słownictwo zahacza o tematy które nie występują na podstawowym j.ang. Nie jest to nic strasznie trudnego ale jeśli podstawowy to u ciebie 50% to albo nie będziesz łapał wielu odniesień albo będziesz musiał sprawdzać ze słownikiem/ai i tłumaczyć na bieżąco. Jeśli masz ochotę i odrobinę samozaparcia to jak najbardziej polecam gry rpg z marianem bo wielokrotnie obśmiałem się przy nich jak norka, z drugiej jednak strony jeśli zrozumiesz z tekstu tylko ogólnie o co chodzi, to wiele stracisz.