Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Gry Steam na gram,pl

22.09.2015 19:13
1
CGamer
15
Pretorianin

Gry Steam na gram,pl

Czy kupowanie cyfrowych gier Steam na gram,pl jest bezpieczne? Skąd oni mają te kody?

Czy jest to sklep potwierdzony przez Steam (istnieją takie?) i gdzie to sprawdzić?

[2] Oczekuję rozwiniętej wypowiedzi:)

22.09.2015 19:15
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Bezpieczne.

edit: Ale co tu rozwijać? To nie jest keyshop pokroju g2a czy kinguin więc nie ma się czego obawiać. To zwykły, 'uczciwy' sklep. Tak samo jak GreenManGaming, GamersGate czy chociażby sklep Gry-Online (też sprzedają stimówki).

22.09.2015 19:23
3
odpowiedz
CGamer
15
Pretorianin

A jak to się ma do znanego wszystkim, czegoś w rodzaju "gry cyfrowe możesz kupować wyłącznie za pomocą sklepu Steam"?

Wiem, że gram,pl i GOL to poważne sklepy, ale mnie to męczy.

[4] Jakich botów? o_O

22.09.2015 19:23
4
odpowiedz
zanonimizowany832625
55
Generał

Niech festiwal botow sie zacznie. 3.2.1...

22.09.2015 19:24
kjx
5
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

[3]
Pierwsze słyszę o czymś takim. A na Steamie stuknęło mi już 9 lat i prawie 2k gier.

22.09.2015 19:25
Syker
6
odpowiedz
Syker
24
Chorąży

Jest to bezpieczny zakup.
Zadajesz pytanie "Skąd oni mają te kody?" Kupili hurtowo ze zniżką i sprzedają z marżą i VAT-em.
Sam sklep Steam jest przez siebie potwierdzony, Steam stara się zamykać w sobie i nie daję dla nikogo jakichkolwiek uznań. Po prostu na Steam Store masz drożej, ponieważ muszą utrzymać tą całą platformę w harmonii między krajami (Różnymi regionami gry).
Przy zakupie gry, pamiętaj, aby kupować je na Region EU.

22.09.2015 19:25
😊
7
odpowiedz
CGamer
15
Pretorianin

[5] To napisz do supportu pytanie skąd możesz kupować cyfrowe gry.

[6] W jaki sposób kupili ze zniżką? Od kogo? Bo to brzmi, jakby gdzieś na świecie było jakieś tajne źródło...

22.09.2015 19:32
Syker
8
odpowiedz
Syker
24
Chorąży

- Mam firmę sprzedającą gry (Tralala będę sprzedawać gry)
- Kupuję prosto od wydawcy w przedsprzedaży najnowszy tytuł (100 Wieśków poproszę w BOX i dwie kolekcjonerki) (przy hurtowym zakupie uzgadniania jest zniżka, np. 10%).
- Sprzedaje klucze bez Pudełek
- Sprzedaje Pudełka Boxy na Allegro
I jeszcze mi się to kurna opłaca, tak samo jak dla innych moich kupujących

Kluczę na Steam można pozyskiwać z wielu źródeł, m. in. Upadające sklepy, Wyprzedaże, Handel między krajowy.

[8] Nie wiem jak robi, nie jestem handlowcem z tej branży, swego czasu interesowałem się tym tematem, teraz jest pewnie mnóstwo innych legalnych sposobów na pozyskiwanie owych Steam Key.

22.09.2015 19:34
9
odpowiedz
CGamer
15
Pretorianin

[8] Nie ma pudełkowej wersji gry ze Steam, która mnie interesuje:) Było by za łatwo.

[8] I gram,pl tak robi? To nadal nie tłumaczy skąd mają kody Steam.

22.09.2015 19:45
Syker
10
odpowiedz
Syker
24
Chorąży

CGamer
Chcesz się dowiedzieć jak uzyskać rabat na kody Steam, to napisz to supportu (działu handlowego) o chęci zakupu hurtowego Steam Key. Wszystko będzie zależeć od ilości.

22.09.2015 19:52
kjx
11
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

[7]
Oficjalnie nie ma żadnej listy autoryzowanych sprzedawców. Cały czas powstają nowe sklepy, a stare upadają (np: Desura). A jak pozyskać tanie klucze? Otwórz sklep, skontaktuj się ze Steamem, developerami, wydawcami i wtedy może dostaniesz odpowiedź.

Jak rozpoznać 'niepewny' klucz? Czasem jest ciężko ale staraj się unikać portali aukcyjnych ('klucz wysyła automat') i sklepów, w których w opisie gry znajdziesz "do aktywacji wymagane jest użycie VPN/proxy". To tak w skrócie, oczywiście.

Forum: Gry Steam na gram,pl