Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Gry przygodowe point&click - ''mroczne''

07.07.2012 21:23
emil kuroń
1

Gry przygodowe point&click - ''mroczne''

Szukam jakiś fajnych gier przygodowych. Grałem w Overclocked: Historia o przemocy i bardzo mi się podobała (polecam, naprawdę fajna historia) i szukam czegoś w podobnych klimatach. Najlepiej jakiś mroczny thriller (nie survival horror p&c, coś przyziemnego).

Znacie jakieś takie tytuły ? Dzięki.

07.07.2012 21:43
2
odpowiedz
kupisada
37
Pretorianin
07.07.2012 21:52
3
odpowiedz
mirencjum
66
Legend
Image

Może nie tak całkiem klasyczna, ale to gra przygodowa najwyższych lotów:

"Indigo Prophecy to w pełni trójwymiarowa gra przygodowa zrealizowana w konwencji thrillera paranormalnego, coś w stylu popularnego niegdyś serialu Twin Peaks. Akcja rozgrywa się w Nowym Jorku w roku 2005. Miastem wstrząsa nagle fala brutalnych morderstw. Zwykli, prawi obywatele zabijają nieznanych sobie ludzi w miejscach publicznych, sami nie wiedząc czemu to robią i co ich do tego skłoniło. Policja jest bezradna – zarówno ofiar jak i sprawców nie łączy ze sobą nic, poza samym rytualnym morderstwem. Lucas Kane jest kolejną osobą, która dokonała bestialskiego mordu. Kane nie wiedząc czemu, zabija obcego sobie mężczyznę w restauracji, a teraz nawiedzany przez dziwne wizje ucieka przed policją i usiłuje dowiedzieć się co się stało.."

https://www.gry-online.pl/gry/indigo-prophecy/zc156#pc

07.07.2012 21:53
4
odpowiedz
Entreri
151
Konsul

Black Mirror 1,2,3

07.07.2012 23:57
5
odpowiedz
zanonimizowany486162
65
Konsul

Darkness Within, dwie części są oraz Necronomicon - iście Lovecraftowski klimat.
Barrow Hill i Baron Wittard - pierwszoosobowy widok, oba tytuły mi przypadły do gustu.
Dracule - wszystkie, zarówno Wanadoo, jak i najnowsza od Kheops.

Z kryminałów: Post Mortem i Still Life (to jedna seria)

Forum: Gry przygodowe point&click - ''mroczne''