Gry podobne do Original War lub Battle Realms.

Forum Gry Strategiczne
Odpowiedz
27.12.2013 22:45
1
odpowiedz
theon
40
Centurion

Gry podobne do Original War lub Battle Realms.

Szukam gry strategicznej podobnej do Battle Realms lub Original War.

*Musi się wyróżniać ograniczeniem jednostek na mapę, jak w Original War.

*Przydałby się też ciekawy sposób na rekrutowanie (a przy ograniczonej liczbie postaci nadawanie profesji) jednostek.
W Battle Realms rozwiązano to następująco: mamy chłopa, który generuje się w chacie, a następnie posyłamy go do odpowiednich budynków, w których uczy się np. walki włócznią. Następnie takiego włócznika możemy posłać dalej na kolejne szkolenia.
W Original War zaś postacie zmieniają profesję wchodząc do odpowiednich budynków. Jednostka wysłana do laboratorium może zostać naukowcem, a ta, która weszła do koszar moze być przekwalifikowana na żołnierza.

Najważniejsze dla mnie jest podobieństwo do tych 2 gier, nieważne czy poprzez klimat, czy to co wyżej wypisałem.

30.12.2013 00:34
2
odpowiedz
theon
40
Centurion

To kojarzy ktoś jakieś gry w podobnych klimatach do wyżej wymienionych? Serio, ciężko jest mi coś znaleźć, a przekopałem trochę tę encyklopedię :)

30.12.2013 00:43
Lateralus
3
odpowiedz
Lateralus
152
Last Of The Wilds

Original War nic do tej pory nieprzebiło i nieprzebije. Marzy mi sie odświerzona ta gra, gdzie podrasują tylko grafe bo gejplej stoi nadal na wysokim poziomie.

30.12.2013 16:00
4
odpowiedz
theon
40
Centurion

Masz całkowitą rację. Gra jest prześwietna, ale ograłem już tyle modów i ukończyłem ją tyle razy, że przydałoby się coś nowego, jednocześnie klimatem podobnego do OW. Jakaś gra, gdzie współczesna technologia spotyka się z czymś pierwotnym. Mam nadzieję, że ktoś na tym forum zna coś w tym stylu.

30.12.2013 16:44
Lateralus
5
odpowiedz
Lateralus
152
Last Of The Wilds

Nikt nic nie wie bo oprócz OW nie ma nic podobnego. Wiedział bym jak coś by było. W multika to by pociupał jeszcze :-D

Forum Forum Gry Strategiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl