Witam!
Poszukuję gry która jak w tytule będzie podobna do Mirror's Edge lub Dark Messiah. Z obydwu gier pamiętam dynamikę rozgrywki która w połączeniu z widokiem z pierwszej osoby dawały ciekawe efekty.
Chodzi mi tu o skakanie po linach, rurach, dachach, bieganie po ścianach, akrobatyczne sztuczki w połączeniu ze skradaniem się i efektywnym zabijaniem z zaskoczenia.
Bez różnicy czy będzie to postapokaliptyczny klimat rodem z Fallout czy średniowiecze czy futurystyczny świat jak w Mirror's Edge.
Czekam na odpowiedzi
Z góry dzięki!
Pozdrawiam
Thx, sprawdzę, z całym szacunkiem, grałeś w tę grę czy tylko w encyklopedii na podobnych zobaczyłeś, zależy mi na dobrej grze. :)
Jak widzę na youtube, a raczej nie widzę tam biegania po dachach, ścianach(akrobatyki).
No i porównywać Dark Messiah czy Mirror's Edge do tego? No nie wiem.
Następne propozycję proszę...
Assassin'a Creed już skończyłem, ale dzięki
KubolBambol - a warta zagrania?
[5] Np. ten sam silnik graficzny. :)
O ile Dark Messiah jest dla mnie fantastyczną grą i ukończyłem go już 3 razy (i pewnie za jakiś czas znowu to zrobię), tak Zeno Clash odrzucił mnie już na początku (dawno to było, ale chyba związane było właśnie z brakiem dynamizmu - jednak zaznaczam, że grałem jedynie w sam początek i na jego podstawie oceniam).
Zeno Clash to jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Surrealistyczny, niespotykany w żadnej innej grze świat, ciekawe oraz tajemnicze postacie, bardzo dobra i pokręcona fabuła. No a styl rozgrywki rzeczywiście przypomina ten z Dark Messiah.
^ lol, a widziales chocby Psychonauts, Pathologic, Aquarie, Tension, cos z Darwini czy Grim Fandango?
Do Mirror Edge to w sumie nic nie jest podobne, ale najblizej maja do niego takie gry jak Prince of Persia (cala seria) Assassin Creed czy Brink (nazywany Mirror Edge with guns)
http://www.youtube.com/watch?v=NrqhykRsKVI
Do Dark Messiah sa podobne Rune i Severance: Blade of Darkness
"lol, a widziales chocby Psychonauts"
Nie polecam jedno z największych gówien jakie grałem fajny świat reszta gówniana.
Coś jakoś nie podchodzą mi te gry podane przez was(no może pomijając Brink, a Prince of Persia czy Assassin's Creed to niestety już ukończyłem), do Dark Messiah podobne to są może tym że są stare, poza tym jakoś nie mogę znaleźć za bardzo podobieństwa. W Zeno Clash zagrałem i nie widzę tam dynamiki, biegania po ścianach itp. ani zabijania z zaskoczenia. Owszem, ciekawa gra, dość abstrakcyjna, ale moim zdaniem poza widokiem z pierwszej osoby i tryby strzelania nie ma zbyt wielu podobieństw ni do Dark Messiah, a już tym bardziej do Mirrors Edge.