Gry na dość stary PC
Witam Jestem tu nowy. Niestety nie znam sie tak bardzo na grach, gdyż zajmuje grafiką komputerową. Niedawno oddalem młodszemu bratu moj dość stary pc. Oto specyfikacja:
I7 3770k
16GB ram DDR3
Win 8.1
GTX TITAN 6GB
Nie ma ssd ale hdd 4TB
Co byście polecili ? Coś nowego by jeszcze poszło ?
W sumie prawie wszystko na tym pójdzie na spokojnie w wysokich detalach. Może w na najnowszym metrze czy czymś podobnym zejdzie na średnie z racji braku wsparcia dla najnowszych technologii, ale przecie to jest mocny PC nawet po latach.
"Dość stary PC"
16 GB RAM, TITAN 6GB :O
Wchodząc do tematu chciałem pokazać moją bibliotekę gier którą ogrywam na starym Core 2 Duo 2,4 ghz, 2 GB RAM i Radeonie z 1GB pamięci ale cóż, odpowiedź jest jedna:
Pójdą wszystkie gry. Może parę wyjątków będzie musiało nie być na ultra, ale pójść pójdą.
User założył dziś konto chyba po to, aby potrollować jakiego "słabego" PC ma...
Zależy co dla Ciebie jest dość stare. Po za tym, mało miałeś na golu tematów "jakie gry na średni komp", a w środku specyfikacja zabytkowa typu 2-4 GB ramu? Po za tym pierwszy titan faktycznie ma już kilka lat.
Technologia idzie do przodu.
Gtx titan miał swoje lata... Dobrze mi sie z nim pracowało. Teraz to raczej pownien sie znalezc w muzeum
Masz google i na sprzecie troche sie znasz. Sa testy. Titan chyba wypada miedzy 680-690 gtx cos jak 770 gtx. Gry do 2015 na spokojnie na wysokich. Proc niezly 8 watkow 4 ghz.
Farcry 4, sniper elite 3, Doom 2016, Mad Max, Wolfenstein new order itd...
Tylko wyj..rzucil bym z niego ten spam i zainstalował piękną 7czke 64bit
Titan to poziom rx 570, czyli w większości gier wystarczy na granie w 60FPS w wysokich ustawieniach, w niektórych grach trzeba będzie ustawić kilka opcji na średnie. Jedynym problemem mogą być gry które nie wspierają dx11 i dx9, starsze architektury Nvidii nie radzą sobie z dx12/Vulkanem zbyt dobrze.