Gry leczące z wypalenia gamingowego - Proste, satysfakcjonujące i przywracające radość.
Kiedyś zagrywałem się praktycznie we wszystko. RPGI, strategie, gry sportowe, strzelanki, przygodówki...
Niestety od jakiegoś czasu chęc na granie przeszła...... Chciałbym znów poczuć to uczucie które kiedyś towarzyszyło ogrywaniu gierek.....
Co polecacie?
Gry Nintendo to jest świetne lekarstwo na wypalenie jeśli nadal chcesz grać, ale brak z tego radości.
Proponuje cos prostego, cos co mozna skonczyc od dechy do dechy w okolo 10-20 godzin. Zerknij tutaj:
https://psnprofiles.com/Asmodeus2000
moze cos z mojej listy (szczegolnie tam gdzie wbilem platyne) ci wpadnie w oko. Zazwyczaj jesli wyplatynowalem w max 3 tygodnie to gra byla relatywnie latwa/krotka.
Sam mam tak, ze czasami lapie trudny tytul na setki godzin, aby pozniej ograc jakies mniejsze gierki, ktore moge wyplatynowac w dosyc krotkim czasie. Ostatnio takim przerywnikiem byl Prince of Perisa: Lost Crown, wczesniej Jedi Survivor. A w miedzyczasie wieksze kobyly jak Diablo 4 (bleh, nie polecam) czy Age of Wonders 4
Journey
Abzu
Stray
Flower
Sky: Children of_the Light
Gris
Oxenfree
Indika
What Remains of Edith Finch
Gry Telltale : mi najbardziej podeszlo Tales of Borderlands (swietny humor, powiazany z seria gier Borderlands, ale nie trzeba ogrywac bo to inna historia), Dispatch - genialna gra (studio bylych pracownikow) jak masz amazon prime to mozna ograc za darmo na luna (streaming gier), Wolf Among Us. The Walking Dead
Marvel's Guardians of the Galaxy - duzo smiechu.
Ogolnie podalem ci gry, gdzie gre sie doswiadcza, a gameplay jest dodatkiem. Te gry co podalem byly rozdawane i jak zbierales to pewnie masz w kolekcji poza kilkoma tytulami. Druga czesc to gry gdzie nacisk jest na fabule.
Rob cos innego. Jak nie chce ci sie juz grac to znaczy ze grasz do porzygu i grasz dalej tylko i wylacznie z przyzwyczajenia nawet jak ci to nie daje zadnej przyjemnosci. Znajdz sobie jakies innne hobby, zrob sobie przerwe, a przyjemnosc z grania po jakims czasie wrocic. Granie w jeszcze wiecej gier tylko pogorszy problem.