gry jak tropico, omerta itd
Szukam gier PC np. takich jak:
1) seria tropico, gdzie można być złym prezydentem/dyktatorem i zrobić sporo baz wojskowych, walczyć z rebeliantami, zabijać ludzi, posterunków wojskowych sporo stawiać, olewać obywateli, zrobić Koreę Północną prawie, albo być dobrym dyktatorem, kochającym ludzi i w ogóle nie mieć prawie wcale armii i słuchać ludu i być kochanym przez niego.
2) Omerta, która właśnie wyszła i ma bardzo słabą walkę, bo brakuje w niej realizmu i jeśli koło mojego gangstera (czyli 10 cm obok mnie) stoi przeciwnik, to nie mam 100% szansy na trafienie, tylko mniejszą o xx%, co jest śmieszne i czasem można nie trafić kilka razy pod rząd. Mimo to, reszta gry na razie wygląda dość dobrze, choć gra nie wydaje się za bardzo rozbudowana, szkoda. Można kupować budynki i urządzać w nich gorzelnię, spelunę, pomieszczenie do fałszowania kasy i inne rzeczy. Ma się paru gangsterów i tyle. Miasta niestety są bardzo malutkie.
Do tego typu gier można by dodać serię Jagged Alliance, XCOM i kilka innych gier, choć nieco się różnią, ale wszystkie mają walkę turową.
3) gry jak Theme Hospital i inne ekonomiczne serii tycoon (znam wszystkie tycoony więc nie wymieniać ich), dungeon keeper, evil genius, simcity, cities, capitalism i kilka innych jak pizza connection, syndicate coś tam, theme park world etc (stare gry chyba znam wszystkie).
Wymieniając tytuły gier, proszę o gry nowsze, te z ostatnich kilku lat
niestety znam i grałem, tak samo znam the guild 2, port royale, traffic giant, hotel giant, beach life itd
Serie : SimCity, Cities in Motion, Cities XL, Caesar.
Do tego Zeus: Pan Olimpu + dodatek Posejdon, Children of the Nile.
@UP
niestety te gry też znam wszystkie i grałem w nie dawno temu
@odświeżam
nic, a nic? To może chociaż premiera jakaś będzie niebawem? (w ciągu max kilku miesięcy)? Wiem, że na kickstarter robią klona dungeon keeper, oby im coś wyszło.