Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Resonance: A Plague Tale LegacyWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Grupa wsparcia psychicznego?

Forum Uczucia
Odpowiedz
02.09.2026 17:46
kluhmen
1
1
odpowiedz
kluhmen
192
Catch the Rainbow
Image

Grupa wsparcia psychicznego?

Cierpię na schizofrenię i depresję. Niemniej mimo tych przypadłości staram się walczyć każdego dnia o lepsze życie. Przeniosłem się z wynajmowanego pokoju do samodzielnego mieszkania. Wreszcie czuję się swobodnie. Znalazłem pracę, która w ogóle mnie nie stresuje. Siedzę i pilnuje budowy, mogę tam czytać, oglądać filmy i seriale, ale niestety objawy negatywne schizofrenii bardzo w tym przeszkadzają. Anhedonia i awolicja, czyli brak "napędu" do działania i brak przyjemności z rzeczy, które kiedyś sprawiały radość. Kiedyś potrafiłem grać codziennie godzinami, a teraz od kilku tygodni nic nie odpaliłem. Podobnie z książkami, które są moją pasją. Tyle, że nie poddaje się i próbuje jakoś rozruszać mój mózg, by zaczął czerpać przyjemność z dawnych pasji. Kupiłem sobie telewizor i handhelda Lenovo Legion Go S, z myślą, że może jakoś pomoże w kwestii grania. A teraz mam pytanie. Jak u was? Walczycie z podobnymi problemami? Chcecie szczerze porozmawiać? Jak coś to jestem gotowy, by doradzić jak radzić sobie z takimi problemami.

02.09.2026 18:03
2
odpowiedz
1 odpowiedź
sabaru
39
Senator

U mnie jest chyba podobnie. Żadna nowa gra nie potrafi mnie cieszyć dłużej niż 30 minut. Seriale i filmy, które wychodzą w ostatnich latach to nie da się tego oglądać. Co do książek to jakoś nigdy ich nie lubiłem. Wręcz nienawidziłem i tak mi do dziś zostało. Więc omijam je szerokim łukiem. Ostatnio się dorobiłem światłowodu. 100GB plik ściągnie mi w 15 minut. Cieszyło mnie to przez 2 tygodnie i znowu wracam do punktu wyjścia. Jedynie co mnie cieszy związanego z komputerem to oglądanie rolek, czytanie komentarzy i denerwowanie ludzi na forach internetowych.

post wyedytowany przez sabaru 2026-09-02 18:04:16
02.09.2026 18:23
maciell
2.1
odpowiedz
maciell
143
Senator

sabaru To moze jakis sport. Silownia,plywanie,rower etc etc dzisiaj jest do wyboru do koloru. Moze jakies wyjazdy nawet na 2 dni. Wcale nie musza byc drogie. Jest pelno hosteli gdzie ceny sa rozsadne. Mozesz jechac samemu, nie lazic po 22 gdzie malo ludzi, nie pic alko/nark z obcymi i bedzie ok. Polska jest w miare bezpiecznym krajem.Kazde wieksze miasto ma Free Guide czyli zwiedzanie z przewodnikiem i na koncu dajesz ile uwazasz do puszki. W hostelu maja broszurki, ale najczesciej w glownych miastach mozna latwo wypatrzyc bo maja charakterystyczne parasole. Mamy w Polsce naprawde fajne miejscowki.Z tego co piszesz cierpisz na nude i brak zajecia.

02.09.2026 18:20
Morgana
3
1
odpowiedz
Morgana
144
EDGElord
Wideo

Zawsze jestem otwarty na takie tematy zwłaszcza, że mniej więcej doświadczyłem tego samego i okres 2021-2023 r. uważam za lata wyrwane z życia przez pogłębiające się wówczas problemy z psychiką. Anhedonia, lękówka, depresja, powracające myśli "s"... no działo się w tej mej tępej główce. Dalej się czasami dzieje :D

https://www.youtube.com/watch?v=MBnh8yMDxxs

W tej chwili jestem już na nieco innym wózku i wymagało to lat, wyrzeczeń, zmian itp. choć praca przede mną długa i być może nawet niekończąca się ;) Wal śmiało - tutaj, albo na Steamie.

Terapia, psychotropy, gadanie o emocjach - to już na szczęście od dawna nie jest temat tabu.

post wyedytowany przez Morgana 2026-09-02 18:24:21
02.09.2026 18:38
Racja
4
odpowiedz
Racja
16
Generał

19 listopada wychodzi fajna gierka.

Forum Forum Uczucia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl