Witam, idę na wesele jako gość i przypadł mi do gustu garnitur granatowy plus biała koszula z czerwonym krawatem i czy mogę tak iść? Pytam bo kiedyś tam w gronie palnelem że odwalilbym się na lata 80 jak z scarface albo vice city, a wszyscy że nie może gość tak bo niby przysloni pana młodego co dla mnie jest to chora teoria.
Ostatnio był ciekawy wątek na GOLu w sprawie wesela i koloru garnituru :) W skórcie jak najbardziej wypada. Ja mam ciemny granat i uważam, że bardzo dobrze pasuje, choć wcześniej chodziłem w "pogrzebowym", czyli czarnym - do czarnego już nie wrócę :)
O, ten wątek:
https://www.gry-online.pl/forum/jaki-garnitur-na-wesele/z3d15e31
Okej dzięki :)
nie no, absolutnie, granatowy garnitur, do tego biała koszula i czerwony krawat, panie tak nie wypada, no kto tak się ubiera, widziałeś jakiegoś biznesmena, polityka czy człowieka na weselu w czymś takim?? No ja w życiu, przecież to ubiór na pogrzeb. Ty idź w czarnym garniaku, ciemnozielonej koszuli i bordowym krawacie, do tego buty koniecznie jasny brąz, tak się teraz chodzi, gra kontrastów, te sprawy, nie zapomnij o spinkach z twoimi inicjałami i G-shocku.
bo to prawda, to impreza panstwa mlodych wiec odpaly zostaw na inna okazaje (juwenalia itp), bedziesz mial swoje wesele to odpierdzielisz akcje jaka ci do glowy przyjdzie;]
ubierz sie ladnie i bez cudow, czyli granatowy spoko. o jesli chodzisz na studia to tak jak na egzamin ustny,
no dobra, jak bys na ustny poszedl jak Vice city to na wesele tez mozesz isc:]
Ja mam swój własny ślub i też się zastanawiałem, czy nie iść w granatowym, nie musiałbym kupować, ale kobieta oczywiście wymagała czarny, na sesje zdjęciową :D
Jak ja się cieszę, że mnie takie problemy nie dotyczą jak post wyżej :P
@autor - granatowy, szary, czarny spoko.
[8] http://gentlemanschoice.pl/wszystko-o-ubraniach-slubnych-w-pigulce/
Nie, żebym się znał, ale cytując artykuł:
"Najpowszechniejszym ubraniem ślubnym jest bez wątpienia garnitur, który podczas ślubu nosi większość mężczyzn. Niewiele osób wie, że kolor czarny jest zarezerwowany dla okazji wieczorowych, zatem czarny garnitur noszony na ceremonii zaślubin jest ubraniowym błędem. Najlepsze kolory dla garnituru ślubnego to granatowy lub grafitowy."
Możesz pokazać artykuł kobiecie ;)