Graliście już w grę wymyśloną przez AI ?
Może to być RPG, strategia czy horror. NA razie do dość prymitywne, ale ciekawe jak rozwinie się to w czasie. Być może czeka nas wielka rewolucja, lub wielki kryzys w branży gier.
Obecnie absurdalne ceny sprzętu komputerowego i bardzo słaby rozwój gier skłania do refleksji. Czy w ogóle warto grać w nowe gry. Czy biblioteka setek wspaniałych gier, które dostaliśmy za darmo i które gromadzą nam się na kupce nie wystarczą nam do zabawy na całe życie ?
Czy nowsze gry dają więcej frajdy niż stare hity ?
Czy najnowsza grafika jest lepsza od tej pixelowatej ?
Czy obecne rozwiązania w gameplay są ciekawsze ?
Za dziecka zawsze grafika była wyznacznikiem rozwoju gier i zbliżaniu się do realizmu. Teraz zaczynam dostrzegać, że nie o to chodzi w grach. Gry mają bawić, a nie dobrze wyglądać. Mam nadzieję że w przyszłości AI będzie robić pod nas gry które będą spełniać nasze oczekiwania. Każdy będzie miał coś dla siebie. Nie będzie można oglądać rozwiązania na YT bo każda gra będzie unikatowa. Znów wrócimy do czasów gdzie będziemy tylko my i gra. Bez oglądania gameplay, poradników i solucji.
bylo na tym forum (dokladnie w wersji chat) jakis czas temu, nawet nie pamietam czy wrzucalem to ja czy ktos inny mowiac szczerze.
to byl rok 2020
teraz to wyglada tak:
https://play.aidungeon.com/
Czy to screen z LmarenaAI?
Ja właśnie tego używałem do "pisemnych RPG" i muszę przyznać, że czasami bardzo fajne historie wychodziły. Tylko 2 problemy miałem. 1 ofc walona cenzura. Czasami nawet nie możesz napisać "zabij", bo ci wywala tekst na czerwono, że narusza standardy i inne pierdoły więc trzeba używać innych słów czy w inny sposób kombinować. Ale jednocześnie sam chat może ci różne sceny walki wysyłać czasami takie jakie można uznać za brutalne więc tego nie czaję xD. Szkoda, że AI nie ogarnia, że to gra i nadal cenzuruje. A 2 wydaje mi się, że jeśli wysłanych wiadomości jest za dużo to w pewnym momencie nie można kontynuować gry. A jak ta zaczęła się jakoś fajnie rozwijać itd. i nagle ci blokuje "grę" to może szlag trafić. Chociaż nie wiem czy to faktycznie jest kwestia długości czy nie ich serwerów czy jak.