Gracie na swoich netbookach ?
Otóż właśnie wpadł mi w ręce jeden z nich i tak się zastanawiam co poza zainstalowanymi i sprawdzonymi już StarCraftem,Close Combat 3 i Warcrafcie 3 mógłbym zarzucić aby sprzęt podołał.
Specyfikacja standardowa 1.6 procek,1GB ramu i GMA 3150.
Tak wiem...do grania nie kupuje się takiego sprzętu ale czasami jak nudno w robocie to chciałbym w coś sobie pyknąć a starsze gry powinny dawać radę.
Ja tam mam Logitecha 2x 2.20 z kartą 512 i jakoś mi to wystarcza. Może nie jest to potwór ale ujdzie.
pogrywam, wiadomo ze nie kazda gra pojdzie, ale Herosi III i Close Combat rzadza w pociagu...

AyenoKanno --> Ale karta graficzna z 512 MB własnej pamięci to nie problem nawet dla netbooków. Przykładem może być mój -->
Co do tematu. Praktycznie nie gram, ale jak już to w jakieś baaardzo stare gierki (ostatnio Theme Hospital), lub w gry z GBA emulowane.
Zdarza mi się, posiadam jakieś tam Amilo Mini; standard 1.6, 512 ramu a także zintegrowana grafika GMA 950 http://laptopy.info.pl/recenzje_notebooki/Fujitsu-Siemens_Amilo_Mini_Ui3520/50
Co do gier, bezproblemowo działają wszystkie dwu wymiarowe klasyki; Fallout, Heroes, Might And Magic, StarCraft i tak dalej...
Z tych nieco bardziej wymagających gier grałem w: Warcraft 3 (zasadniczo to mod-addon DotA- całkiem płynnie), Grand Theft Auto 3 i Vice City (zdarzały się sporadyczne spadki fpsów w paru miejscach), FlatOut (bezproblemowo) i Half life (bezproblemowo)
Z gier które nie działały/przycinały jak cholera mogę wymienić: Call of Duty 2 i 4, Left 4 Dead, Half Life 2.
Na youtube można znaleźć filmiki prezentujące sprawnie działające gry które wymieniłem, ale i wiele inych wymagających gierek. W opisach są linki do dziwacznych programów przyśpieszających kartę graficzną i inne podzespoły- ja nie próbowałem ale jak komuś coś odbije i zabierze się za grzebanie to może się w tym wątku pochwalić efektami.
z tych co grałem i chodziły płynnie:
GTA: Vice City
THPS 2,3
Quake 3
Tekken 3 przez emulator
Jagged Alliance 2
A to wybacz, wybacz nie zrozumiałem cie:)
Kiedyś w Orange wzięliśmy Netbooka, próbowałem pograć na nim w Titan Questa, nie wyszło. W Heroes 5 dało się grać, ale jak mnie raz naszło by zainstalować Devil May Cry 4... ech, nawet instalacja nie ruszyła.
Narmo --->Oczywiście wiem o platformie nVidia ION ale 2x2.0 GHz w netbooku raczej nie uświadczysz :)
Smugg --> Close Combat rządzi w ogóle a co do heroesów to zapomniałem kompletnie :)
StarCraft okazał się po raz kolejny grą ponadczasową - chodzi i wygląda jak exclusive na netbooki :D
Mam podobnego i gram w różne stare gry. Potem wypiszę co ciekawsze, teraz kilka, bo nie mam czasu - Mafia, Call of Cthulhu, System Shock II, Freelancer.
Narmo --->W takim razie sporo przemian na rynku netbooków przespałem...chociaż w sumie nie...ja po prostu nigdy się nimi nie interesowałem.
Tak, gram na swoim MSI Wind w
Diablo II
Heroes of Might and Magic III
Puzzle Quest
mam jeszcze zainstalowane Etherlords II