Gra z otwartym światem

Forum Gry RPG
Odpowiedz
14.04.2013 11:04
1
odpowiedz
Obscurus_Saonium_NPC
6
Legionista

Gra z otwartym światem

Może ktoś mi polecić jakąś grę z otwartym światem, nieliniową, najlepiej z paroma zakończeniami? Podobał mi się Skyrim, ale strasznie mnie irytowało, że jaką postacią bym nie był, czy to podłym złodziejem, brutalnym wojowinikiem, czy magiem, kończyłem zawsze tak samo, jako wybraniec i pogromca smoków. Czy w ogóle istnieje taka gra crpg, która nie czyniłaby ze mnie cnotliwego męża, wybawiciela świata? Chciałbym, żeby wykreowana przeze mnie postać nie musiała być z miejsca tą dobrą, tylko żeby to zależało ode mnie.

14.04.2013 11:19
2
odpowiedz
Viatio_NPC
19
Generał

W pewnym sensie seria Fable. Jedynka ma 2 zakończenia, a świat jest w miarę otwarty, dwójka tak samo, ale nie ukończyłem i nie pamiętam czy ma kilka zakończen. 3 nie polecam bo gniot, ale to samo co z tamtymi.

14.04.2013 12:12
HUtH
3
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

W pewnym sensie różne rpgi na to pozwalają, choć fabuła i tak jest dość liniowa... bo jak inaczej opowiedzieć określoną historię? Duże rozbieżności fabularne byłyby jak robienie kilku gier w jednej, marnowanie pieniędzy wg. dewelopera :P Może są jakieś mody do np. NWN, które dają dużą wolność z fabułą, nie wiem.
I tu jest druga strona, czyli gry z narracją emergentną, bez wyrysowanej fabuły, np. stare Darklands.

Jak chcesz pełną wolność, to idź w jakieś rpgi forumowe(przy okazji poćwiczysz pisanie ;P) czy serwery rpg w różnych grach(NWN, Gothic, Warband)

14.04.2013 12:19
😉
4
odpowiedz
Hesken_NPC
0
Pretorianin

Moze Fallout?

14.04.2013 13:17
5
odpowiedz
Dason_NPC
114
Senator

Jeśli chodzi o bycie dobrym lub złym to Dragon Age Początek ,tyle że z tym otwartym światem w DA to tak średnio

14.04.2013 13:37
Xboxer360
6
odpowiedz
Xboxer360
51
Xeriess Xeri

[2] posrało cię?3 jest tak świetna jak reszta,mi się podobała tak samo jak inne,czyli bardzo.

14.04.2013 13:57
cswthomas93pl
7
odpowiedz
cswthomas93pl
159
Legend

[6] - to Tobie. Jemu już niekoniecznie musi. Wyraził tylko swoją opinię. (Do której ma prawo)

14.04.2013 15:19
👍
8
odpowiedz
Irunson_NPC
4
Generał

Morrowind --> Zakończenie jest tylko jedne ale jest to chyba jedna z najbardziej otwartych gier w jakie kiedykolwiek grałem, masz ogromny świat tak wolny że od razu po rozpoczęciu gry możesz nawet pójść tam gdzie jest zakończenie gry i ją zakończyć.

W Fable świat nie jest otwarty a w ręcz skandalicznie zamknięty ale możesz wybrać czy będziesz dobry czy zły, a gra dużo nadrabia gameplay'em i baśniowym klimatem

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl