Witam.
Przymierzam się do zakupu Watch_Dogs'a na PC ale przed tym mam parę pytań gry dotyczących. A mianowicie:
- czy gra wymaga połączenia z internetem w czasie rozgrywki singleplayer'owej nie licząc aktywacji na koncie Uplay?
- co z optymalizacją? W internecie widzę sporo narzekań na optymalizację gry, głównie pierwszych jej wersji. Czy aktualizując grę do najnowszej wersji problemy znikają? Naprawili ją do tego czasu?
- czy wymagania tej gry są... hmm... prawdziwe? Miałem już jedną sytuację z W2 gdzie mimo spełniania wymagań minimalnych z lekką nadwyżką nie dało się grać. Co prawda teraz spełniam zalecane wymagania i po filmikach widzę że mógłbym komfortowo pograć nawet na wysokich (choć podejrzewam że i średnie by mi starczyły). A na jakich PC'tach Wy graliście? Nie było problemów?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Nikt nic nie wie? Chociaż na jedno pytanie odnośnie optymalizacji czy konfiguracji na jakiej graliście.
- Nie wiem, ale wydaje mi się , że możesz grać również Offline
- Grając na najnowszej wersji nie miałem problemów z wydajnością na tyle aby mi to przeszkadzało w rozgrywce. Stałe 30 kl/s w zupełności mi wystarczy. Grałem prawie na maksymalnych detalach FULL HD na sprzęcie:
i5 3570 3,4 Ghx
GTX 670 2GB
8GB RAM
Windows 7
Nie zachęcam, ale jeśli planujesz zakup gry to najlepiej sprawdzić grę z innego źródła i wtedy będziesz pewny :)
Udało mi się znaleźć z raczej pewnego źródła (GRY-OnLine ;-)) że połączenie internetowe nie jest wymagane, ale wskazane.
Sam nie wiem co z optymalizacją. Szukam ciągle testów, filmików i z tego co wynika powinienem pograć, tylko sam już nie wiem na jakich detalach. Do tego waham się między Assassin's Creed IV: Black Flag a Watch_Dogs. Na razie mógłbym kupić jedną z nich ale sam nie wiem którą. Obie bardzo mi się podobają i ciężko wybrać. :-)
Połączenie z netem jest wymagane. Co jakiś czas gra sugeruje Ci misje online do których masz dostęp podczas rozgrywki w trybie single. Oczywiście można ich nie wykonywać, ale sporo tracisz.
To w końcu trzeba być online czy nie. Bez neta gra się nie uruchomi czy po prostu nie będę mógł wykonać niektórych misji. Bo jeżeli chcę grać w trybie singleplayer to nie z innymi którzy będą przeszkadzać. :-)
Wątpię żeby uplay nie dał uruchomić watch dogs gdy nie ma neta. Zresztą te funkcje online są średnie i grałem tylko single.
W opcjach gry idzie wylaczyc funkcje online wiec poza aktywacja mozna grac offline.
Ja gralem na i5 4670k 4,2ghz, 16 gb ramu ale starenki GTX 560Ti z 1gb pamieci i grajac na wysokich ustawieniach malo kiedy byly spadki ponizej 30fps. ;-)
A na jakim poziomie według Was stoi fabuła? W internecie widzę bardzo rozdarte opinie - jednemu bardzo się podoba a drugi nieźle po niej jedzie. Czy fabuła (i przy okazji protagonista) jest na podobnym poziomie co w Assassin's Creed III - jednemu gra się podoba a drugi kompletnie jej nie trawi? Tutaj jest podobnie?
To może pochwal się na jakim sprzęcie grasz to się okaże czy nie będzie problemów. Nie pamiętam na jakich ustawieniach, ale chyba na średnich (lub średnio-wysokich) miałem prawie stałe 60fps na gtx 760 i5 2500k i 8gb ramu.
Gra już kupiona. Teraz tylko czekać na kuriera.
A wiecie może, czy Watch_Dogs w dystrybucji pudełkowej na PC jest normalnie na płycie czy znajduje się tylko klucz a na płycie klient Uplay?
Zapomniałem spytać o to przed zakupem...