Gra typu Borderlands lub Fallout 3

Forum Gry RPG
Odpowiedz
29.05.2015 09:48
Sadistic Son
1
odpowiedz
Sadistic Son
110
Imperator

Gra typu Borderlands lub Fallout 3

Siemka.
Polećcie jakąś gierkę podobną do Fallout 3 lub Borderlands. Głównie chodzi mi o klimat postapokaliptyczny. Co prawda Borderlands to daleka przyszłość i inna planeta ale klimat podobny jak w Fallout. Zależy mi na elementach RPG, rozwoju postaci, FPS lub TPS, no i żeby nie była starsza niż powiedzmy 5 lat (ale też nie za nowa bo mi nie pójdzie). Multiplayer mnie nie interesuje.
Dzięki.

29.05.2015 10:03
2
odpowiedz
elemeledudek
189
Senator

Fallout: New Vegas, RAGE.

29.05.2015 10:05
Matysiak G
3
odpowiedz
Matysiak G
154
bozon Higgsa

Za wielkiego wyboru nie będzie. Stalker jest podobny. Spróbuj Red Faction Guerilla. Mnie się mocno kojarzy z Borderlands 2.
Z rpg masz Wasteland 2 i Fall - Last Days of Gaya, ale to nie są gry akcji. Deus Ex Human Revolution ma mroczny klimat i jest fpp. Rage w sumie też, ale z rpg tam bardzo mało. W następnym CDA będzie Singularity. Typowy fps, ale klimat postapo jest w nim mocny. Jak masz ps3 to Starhawk ma trochę falloutowy feeling. Last of us oczywiście. No i spróbuj Oddworld Stranger's Wrath. Może nie typowe postapo, ale klimat pustkowi jak najbardziej ma. Jest jeszcze Damnation. Gra może nie jakaś super, ale mi podeszła. Z typowych akcyjniaków jest jeszcze I am alive.
Jeśli w grę wchodzą zombie, to w otwartym świecie i z elementami rpg masz Dead Island i State of decay. Bardzo dobry klimat ma Deadlight, ale to platformówka, więc nie wiem, czy ci pasuje. Z shooterów może być jeszcze Spec Ops the Line. Niby nie postapo, ale odcięte miasto na pustyni, trupy na każdym kroku i zwyrole pasują. No i Far Cry 2 jest podobny do fallouta. Otwarty świat, przygaszone barwy w stronę brązu i burej zieleni. No i wymaganiania na obecne czasy nie straszą. Rozwoju postaci co prawda nie ma, ale za znajdźki i kasę rozbudowujesz arsenał i poprawiasz niektore cechy postaci.

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl