Gra typu Borderlands lub Fallout 3
Siemka.
Polećcie jakąś gierkę podobną do Fallout 3 lub Borderlands. Głównie chodzi mi o klimat postapokaliptyczny. Co prawda Borderlands to daleka przyszłość i inna planeta ale klimat podobny jak w Fallout. Zależy mi na elementach RPG, rozwoju postaci, FPS lub TPS, no i żeby nie była starsza niż powiedzmy 5 lat (ale też nie za nowa bo mi nie pójdzie). Multiplayer mnie nie interesuje.
Dzięki.
Za wielkiego wyboru nie będzie. Stalker jest podobny. Spróbuj Red Faction Guerilla. Mnie się mocno kojarzy z Borderlands 2.
Z rpg masz Wasteland 2 i Fall - Last Days of Gaya, ale to nie są gry akcji. Deus Ex Human Revolution ma mroczny klimat i jest fpp. Rage w sumie też, ale z rpg tam bardzo mało. W następnym CDA będzie Singularity. Typowy fps, ale klimat postapo jest w nim mocny. Jak masz ps3 to Starhawk ma trochę falloutowy feeling. Last of us oczywiście. No i spróbuj Oddworld Stranger's Wrath. Może nie typowe postapo, ale klimat pustkowi jak najbardziej ma. Jest jeszcze Damnation. Gra może nie jakaś super, ale mi podeszła. Z typowych akcyjniaków jest jeszcze I am alive.
Jeśli w grę wchodzą zombie, to w otwartym świecie i z elementami rpg masz Dead Island i State of decay. Bardzo dobry klimat ma Deadlight, ale to platformówka, więc nie wiem, czy ci pasuje. Z shooterów może być jeszcze Spec Ops the Line. Niby nie postapo, ale odcięte miasto na pustyni, trupy na każdym kroku i zwyrole pasują. No i Far Cry 2 jest podobny do fallouta. Otwarty świat, przygaszone barwy w stronę brązu i burej zieleni. No i wymaganiania na obecne czasy nie straszą. Rozwoju postaci co prawda nie ma, ale za znajdźki i kasę rozbudowujesz arsenał i poprawiasz niektore cechy postaci.