Gra MMO do nauki jezyka obcego
Szukam jakiejs ciekawej gry MMO (najlepiej F2P albo chociaz bez abonamentu), w ktorej mozna wybrac inny jezyk niz polski lub angielski. Najlepiej gdyby byl to hiszpanski lub ewentualnie niemiecki.
A jesli znacie jakas fajna gre singleplayer, ktora tez sie swietnie nadaje do tego celu to tez piszcie.
Takie cos jest mozliwe np. w grze Runescape, gdzie do wyboru jest 6 jezykow, ale ona mi sie juz znudzila, wiec szukam czegos innego.
Wszelkie gry RPG, single-player, żeby na spokojnie poczytać dialogi i opowiadania.
MMO to w sumie obojętne... WoW były dobre...
W MMo jezyka nie uczysz sie poprzez czytanie zadan a granie w gildii anglojezycznej gdzie na codzien uzywasz jezyka angielskiego w mowie pisanej jak i werbalnej.
[3] w zupełności się zgadzam. Rozmawiasz z innymi zarówno na TSie jak i czacie w grze.
Jeśli już faktycznie chcesz w ten sposób uczyć się języka to jest to najlepsza droga.
Ja swego czasu gadałem z ludźmi na TS i na voice chat'ie. Ćwiczy się w ten sposób szybką komunikację z ludźmi. Wszelkie dialogi, opowiadania się sprawdzają tylko i wyłącznie w czytaniu ze zrozumieniem.
i co teraz? 4 i 5 z angielskiego ustnego i pisemnego :)