Gra MMO do nauki jezyka obcego

Forum Gry MMO
Odpowiedz
03.09.2013 21:46
1
odpowiedz
zanonimizowany941629
1
Junior

Gra MMO do nauki jezyka obcego

Szukam jakiejs ciekawej gry MMO (najlepiej F2P albo chociaz bez abonamentu), w ktorej mozna wybrac inny jezyk niz polski lub angielski. Najlepiej gdyby byl to hiszpanski lub ewentualnie niemiecki.
A jesli znacie jakas fajna gre singleplayer, ktora tez sie swietnie nadaje do tego celu to tez piszcie.
Takie cos jest mozliwe np. w grze Runescape, gdzie do wyboru jest 6 jezykow, ale ona mi sie juz znudzila, wiec szukam czegos innego.

03.09.2013 22:37
Hitmanio
2
odpowiedz
Hitmanio
165
Legend

Wszelkie gry RPG, single-player, żeby na spokojnie poczytać dialogi i opowiadania.
MMO to w sumie obojętne... WoW były dobre...

03.09.2013 22:39
Tal_Rascha
3
odpowiedz
Tal_Rascha
221
Valhalla calling me

Premium VIP

W MMo jezyka nie uczysz sie poprzez czytanie zadan a granie w gildii anglojezycznej gdzie na codzien uzywasz jezyka angielskiego w mowie pisanej jak i werbalnej.

03.09.2013 22:43
4
odpowiedz
Apocaliptiq
168
Legend

[3] w zupełności się zgadzam. Rozmawiasz z innymi zarówno na TSie jak i czacie w grze.

Jeśli już faktycznie chcesz w ten sposób uczyć się języka to jest to najlepsza droga.

03.09.2013 22:49
😊
5
odpowiedz
zanonimizowany771628
98
Legend

Ja swego czasu gadałem z ludźmi na TS i na voice chat'ie. Ćwiczy się w ten sposób szybką komunikację z ludźmi. Wszelkie dialogi, opowiadania się sprawdzają tylko i wyłącznie w czytaniu ze zrozumieniem.

i co teraz? 4 i 5 z angielskiego ustnego i pisemnego :)

Forum Forum Gry MMO
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl