Witam
Naszła mnie chęć na jakiegoś rpg'a gothicopodobnego. Grałem w wszystkie riseny, elex. Przypomniałem sobie że z gothiców to grałem tylko w jedynke. Wobec czego chciałbym zagrać w gothic 2 z dodatkiem, jednak przypuszczam, że oczy będą boleć. Moje pytanie jest więc takie: jakie mody zainstalować do gothic 2 i w jakiej kolejności, jeśli chciałbym przejść gre jak oryginał, czytaj bez ingerencji w balans i fabułe tylko poprawienie grafiki. Jakie mody i w jakiej kolejności zainstalować. I przy okazji to samo odnośnie gothic 3(chociaż z tego co patrzyłem grafika nie jest zła, wiec co zrobić by wyeliminować bugi - czy zainstalowanie najnowszej wersji gry wystarczy).
Z góry dzieki za pomoc
Co do Gothic 2, gdy próbowałem go ogrywać z DX11 i L'hiverem, za każdym razem któryś z rzędu save sypał grę do pulpitu - więc traciłem sporo czasu na nadganianie rozgrywki, w końcu zrezygnowałem. Według mnie vanilla to jedyne sensowne wyjście, jednak jeśli przestarzała grafika bardzo Ci przeszkadza, to możesz spróbować z tymi modami.
Gothic 3 - wystarczy najnowszy Community Patch i gra jest świetna.
Najlepszym modem do Gothica 2 jest zainstalowanie
spoiler start
Gothica 3
spoiler stop