Google Play włączył sobie autoaktualizacje

Forum Android
Odpowiedz
03.03.2026 13:32
1
odpowiedz
Sharpany
74
Centurion
Image

Google Play włączył sobie autoaktualizacje

Sytuacja jest taka, że po odblokowaniu telefonu zauważyłem, że część ikonek ma inny wygląd. Wchodzę w jedną z apek i widzę, że wygląd interfejsu się zmienił. Co jest do jasnej ciasnej? Sprawdzam ustawienia w sklepie play i widzę, że google po cichu sobie włączył w ustawieniach autoaktualizacje przez WiFi.
Dzięki temu mój smartfon teraz bardziej chrupie i szybciej zużywa baterię. Zawsze robię aktualizację tych aplikacji, które wymagają prawidłowego działania, a apki użytkowe typu odtwarzacz muzyczny czy niektóre gry offline aktualizuję rzadko lub wcale.

Wiem, że poprawia to bezpieczeństwo, ale wychodzę z założenia, że sam Android jest bezpiecznym systemem i jak nie robiło się żadnych rootów to można spać spokojnie.

Czy u was też ta zmiana nastąpiła?

03.03.2026 14:05
Herr Pietrus
2
odpowiedz
Herr Pietrus
240
Jestę Grifterę

U mnie bez zmian. Jaka wersja Androida i telefon? Może to ma jakieś znaczenie.

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2026-03-03 14:06:09
03.03.2026 14:17
3
odpowiedz
Sharpany
74
Centurion

Relatywnie jest już stary telefon jak i system. Honor 10 Lite (HRY-LX1) z Androidem 10.

Forum Forum Android
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl