Google - jak odczytać coś, co już zniknęło?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
15.10.2012 18:35
Jim Raynor
1
odpowiedz
Jim Raynor
94
cookie monster
Image

Google - jak odczytać coś, co już zniknęło?

Witajcie!

Sprawa wygląda następująco: po wpisaniu frazy w google wyskakuje mi coś takiego ->

jednak po wejściu w link nie mogę przeczytać całości tego, co google wyszkuje i pogrubia na stronie wyszukiwania - stąd pytanie: czy jest jakaś możliwość aby jakoś to udało mi się dostać na tę stronę, jakieś archiwum?

edit: fraza jaką wpisuję to: "Odpowiedź na Twoje ogłoszenie „MARILYN MANSON - mam bilet jeden do sprzedania też Witam, znów, pisałem już post o biletach na Madonne i RHCP" - a szukam dokładnie tego ogłoszenia z lipca tego roku.

15.10.2012 18:36
Roniq
2
odpowiedz
Roniq
113
Unknown

Nie denerwuje Cię ta wtyczka Avasta?

15.10.2012 18:42
Jim Raynor
3
odpowiedz
Jim Raynor
94
cookie monster

Raczej nie, nie zwracam na nią uwagi.

[4] - nie ma. bardziej chodzi mi o dostanie się do strony, którą google wyszukuje w wyniakch (no bo skoro tam pokazuje, to skądś to bierze, prawda?)

15.10.2012 18:44
maciejkami
4
odpowiedz
maciejkami
69
Jónior

archive.org/web/web.php
Możesz poszukać. Ale nie wiem, czy bedzie.

15.10.2012 19:08
jiser
5
odpowiedz
jiser
94
generał-major Zajcef

Google archiwizuje czasem kopie treści stron (link do niej pojawia się w podglądzie, zaraz pod adresem), ale nie przypuszczam, żeby robił to w przypadku tak nietrwałej treści jak ogłoszenia. Jeśli więc serwis nie udostępnia czegoś w rodzaju archiwum, to nie ma bata.

archive.org przeczesuje sieć bardzo powoli. Praktycznie nieprawdopodobne, aby tam się pojawiło.

Edit: w tej chwili pierwszym wynikiem na tę frazę jest ten oto wątek ;]

15.10.2012 19:33
6
odpowiedz
Hakim
254
Senator

wpisz w Google:
cache:http://tutaj.adres.strony.pl/którą.chcesz.odczytać.z.cache.gugla
Czasem jest tam do złapania to co już zniknęło ze strony.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl